, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Νέα ισχυρότατη σεισμική δόνηση στην Τουρκία

Νέα σφοδρότατη σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο την Τουρκία, λίγες ώρες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος άφησε πίσω του –σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα που αλλάζουν όμως από ώρα σε ώρα– εκατοντάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), ο νέος σεισμός είχε μέγεθος 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Αντιθέτως, σύμφωνα με το CNN Turk, το οποίο επικαλείται σεισμολόγους από τη γειτονική χώρα, το μέγεθος του σεισμού έφτασε τους 7,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ήταν δηλαδή εξίσου σφοδρός με τον σεισμό που προκάλεσε εκατόμβες θυμάτων λίγες ώρες νωρίτερα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νέες ζημιές και επιπλέον θύματα που άφησε πίσω του το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο μέχρι στιγμής συνολικός αριθμός των νεκρών από το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου σε Τουρκία και Συρία φτάνει τους 1.500. Παράλληλα, ο αριθμός των τραυματιών και στις δυο χώρες υπερβαίνει τις 6.000.