, Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο πολυθεσίτης πρωθυπουργός της Αυστραλίας

75B60045D9486AEDBE9241BED451CDA9Είναι γνωστό σε όλους πως ο Τόνι Άμποτ είναι δρομέας, ναυαγοσώστης, ποδηλάτης και πυροσβέστης.

Στο λιτό Κολέγιο Εκπαίδευσης της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, επέλεξε να κατοικεί ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, για το διάστημα που θα χρειαστεί έως ότου ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Καμπέρα.

Ο κ. Άμποτ θα έχει στη διάθεσή του και την άλλη πρωθυπουργική κατοικία, στο Κιριμπίλι του Σίδνεϊ, ωστόσο η απόφασή του να μην επιλέξει για προσωρινή κατοικία, ένα ακριβό σπίτι, ή ξενοδοχείο, αλλά τον ξενώνα ενός κολεγίου, σχολιάστηκε θετικά από τον Τύπο.

Επιπλέον, ως δεινός αθλητής, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει καμία από τις αθλητικές του δραστηριότητες και συνήθειες που συνετέλεσαν, όπως λέει αστειευόμενος ή μη, στο ν’ ανέβει στον πρωθυπουργικό θώκο.

Άλλωστε, δεν αξιολογείται ως τυχαίο το ότι αμέσως μετά την εκλογική του νίκη πήγε για ποδήλατο.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις φωτιές» δηλώνει εκ μέρους του, ο Trent Dowling, επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Υπαίθρου Ν.Ν.Ουαλίας. «Είναι ένας ταλαντούχος πυροσβέστης».

Πάντως, οι υπεύθυνοι ασφάλειας του πρωθυπουργού έχουν ήδη πονοκεφαλιάσει, καθώς θα πρέπει να είναι στο πλάι του όταν τρέχει, κολυμπά, σβήνει φωτιές ή μένει σε σκηνές με Αβοριγίνους όπως έκανε και, όπως λέει, θα συνεχίσει να κάνει.

protothema .gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.