13:04, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Ο ρωσικός στρατός δεν μπορεί να αγνοήσει τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, λέει το Κρεμλίνο

Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας δεν μπορεί να αγνοηθεί από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τη Δευτέρα, μιλώντας για τη συμμετοχή των πολεμικών πλοίων του Στόλου.

«Αυτές οι ενέργειες και οι αυξημένες δραστηριότητες του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας δεν μπορούν να αγνοηθούν από τον στρατό μας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια της χώρας μας», επεσήμανε ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν η συμμετοχή των πολεμικών πλοίων του ρωσικού στόλου της Βαλτικής σε ασκήσεις θα μπορούσε να θεωρηθεί ως απάντηση στην ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και τα κράτη της Βαλτικής, ο Πεσκόφ συμβούλεψε τους δημοσιογράφους να απευθύνουν αυτήν την ερώτηση στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Σε τελική ανάλυση, υπάρχει μια συνεχής διαδικασία ασκήσεων, ελιγμών και στρατιωτικής ανάπτυξης που δεν έχει σταματήσει ποτέ και θα συνεχιστεί», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Το γραφείο Τύπου του ρωσικού στόλου της Βαλτικής ανέφερε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η ειδική ομάδα του Στόλου που αποτελείται από τις κορβέτες Stoiky και Soobrazitelny αναχώρησε από τη ναυτική βάση του Baltiysk για ανάπτυξη μεγάλων αποστάσεων για να συμμετάσχει σε ναυτικές ασκήσεις υπό τη γενική διοίκηση του Διοικητή του Ναυτικού -Αρχιπλοίαρχος Nikolay Yevmenov, εξασφαλίστε ναυτική παρουσία και επίδειξη της σημαίας του Αγίου Ανδρέα (Ρωσικό ναυτικό) σε διάφορα μέρη του Παγκόσμιου Ωκεανού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, σε συμμόρφωση με το σχέδιο εκπαίδευσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για το 2022, θα πραγματοποιηθεί σειρά ναυτικών ασκήσεων σε όλους τους τομείς ευθύνης των στόλων του Πολεμικού Ναυτικού. Οι ναυτικοί ελιγμοί θα επικεντρωθούν σε μέτρα του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροδιαστημικής Δύναμης για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Ωκεανό και την αντιμετώπιση στρατιωτικών απειλών για τη Ρωσία από την κατεύθυνση των θαλασσών και των ωκεανών.