, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει πως ξεκαθάρισε στο Ισραήλ τις θέσεις μας για την επιχείρηση στη Ράφα

Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει τις απόψεις τους στο Ισραήλ σχετικά με μια ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιμπάρτμεντ, στην πρώτη αντίδραση της Ουάσιγκτον από τότε που οι ισραηλινές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του συνοριακού σημείου διέλευσης με τη Γάζα.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία για ομήρους είναι προς το συμφέρον του ισραηλινού και παλαιστινιακού λαού. Θα οδηγήσει σε μια άμεση κατάπαυση του πυρός και θα επιτρέψει την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου σε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του την παλαιστινιακή πλευρά του στρατηγικής σημασίας περάσματος της Ράφα στη Γάζα, «μοναδική πύλη» για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αίγυπτο. Γνωστοποίησε ακόμα ότι οι δυνάμεις του επιχειρούν σε συγκεκριμένη περιοχή της ανατολικής Ράφα, ενώ τρεις ανθρωπιστικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η ροή βοήθειας μέσω του περάσματος έχει σταματήσει.

Υπηρεσίες του ΟΗΕ ανακοίνωσαν ότιτα δύο κύρια περάσματα προς τη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν κλειστά, αποκόπτοντας ουσιαστικά τον θύλακο από την εξωτερική βοήθεια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.