, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Η Εύη Φραγκάκη παρουσίαζει το νέο της βιβλίο στον Εύοσμο

Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου δια της αντιδημαρχίας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, το τμήμα Βιβλιοθήκης και οι εκδόσεις «ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ», παρουσιάζουν το βιβλίο της Εύης Φραγκάκη «ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ» την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου 2ος όροφος Μ. Αλέξανδρου 57.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Βάιος Νταφούλης, διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΓΝΘ Ιπποκρατείου Δρ. Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ
  • Μαρία Βαρσαμά, Δρ. Τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης Προσχολικής Ηλικίας
  • Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Γωγώ Καρανίκα.

Έχοντας ως αφορμή την περίοδο των Χριστουγέννων, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Εύη Φραγκάκη πολύ εύστοχα επιλέγει να καλέσει τα παιδιά να γράψουν ένα γράμμα στους γονείς τους που είναι και ο πραγματικός Άγιος Βασίλης…. και να του ζητήσουν ότι πραγματικά έχουν ανάγκη

Η παρουσίαση του βιβλίου που απευθύνεται στους γονείς και όχι στα παιδιά, θα γίνει σε ένα διαφορετικό πλαίσιο όπου ο Δρ. Βάιος Νταφούλης θα αναπτύξει πως η συμπεριφορά του σύγχρονου γονέα επιδρά στην ψυχική υγεία των παιδιών και η Δρ. Βαρσαμά Μαρία θα αναφερθεί στους τρόπους που ο ελάχιστος χρόνος γονέα – παιδιού μπορεί να αξιοποιηθεί στο έπακρο ώστε να αντισταθμιστεί η συναισθηματική απόσταση μεταξύ τους.