ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τέλος ο καύσωνας: Έρχεται πτώση έως 10°C και καταιγίδες

Ο καιρός αλλάζει απότομα με αισθητά χαμηλότερες θερμοκρασίες, ισχυρούς βοριάδες και βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας

Στέλλα Λίταινα Αναρτήθηκε από Στέλλα Λίταινα
23/07/2026
Ελλάδα
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Τέλος ο καύσωνας: Έρχεται πτώση έως 10°C και καταιγίδες

Σημαντική αλλαγή παρουσιάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, καθώς ο ισχυρός καύσωνας υποχωρεί και τη θέση του παίρνουν πιο φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Η πτώση του υδραργύρου θα γίνει αισθητή σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, συνοδευόμενες κατά τόπους από ισχυρούς ανέμους.

Πού θα σημειωθούν βροχές

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αυξημένες νεφώσεις αναμένονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, την Εύβοια και, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στις περιοχές αυτές προβλέπονται τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος.

Related Post

ΠΑΟΚ – Ντιναμό Κιέβου: Για την πρόκριση στην Τούμπα απόψε ο Δικέφαλος

Ρέθυμνο: Τριήμερο πένθος στον Δήμο Αμαρίου για το θάνατο των 2 πυροσβεστών

Μιχαηλίδου: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι πολύτεκνοι για τα vouchers βρεφονηπιακών σταθμών

Μήνυμα Δούρου από Θεσσαλονίκη – «Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υποχρέωση όλων μας»

Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο κατά τόπους θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία επιστρέφει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται στις περισσότερες περιοχές μεταξύ 32 και 33 βαθμών Κελσίου. Τοπικά στα ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα ο υδράργυρος ενδέχεται να αγγίξει τους 34 με 35 βαθμούς.

Έως και 10 βαθμούς χαμηλότερα ο υδράργυρος

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, η μεταβολή του καιρού θα είναι ιδιαίτερα αισθητή, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί ακόμη και κατά 10 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο.

Ποιες περιοχές χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν από την Παρασκευή κυρίως περιοχές από τη Λαμία και βορειότερα, λόγω της σύγκρουσης ψυχρότερων αερίων μαζών από τα Βαλκάνια με τις θερμότερες και ξηρότερες αέριες μάζες που επικρατούν στη χώρα.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στην Κεντρική Μακεδονία, κυρίως στα παράκτια τμήματα, στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στις Σποράδες, όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για

Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Μακεδονία – Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 ως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 και στα ηπειρωτικά 34, τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά στις Σποράδες και την Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυκλάδες – Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 και στην Κρήτη 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια τις πρώτες ώρες της ημέρας οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Tags: ΕΜΥΚΑΙΡΟΣΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΟΚ – Ντιναμό Κιέβου: Για την πρόκριση στην Τούμπα απόψε ο Δικέφαλος
Sport

ΠΑΟΚ – Ντιναμό Κιέβου: Για την πρόκριση στην Τούμπα απόψε ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ δίνει απόψε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του μέχρι στιγμής στη σεζόν, υποδεχόμενος τη Ντιναμό Κιέβου στην...

Αναρτήθηκε από Στέλλα Λίταινα
30/07/2026
Νεάπολη Θεσσαλονίκης: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Ελλάδα

Ρέθυμνο: Τριήμερο πένθος στον Δήμο Αμαρίου για το θάνατο των 2 πυροσβεστών

Τριήμερο τοπικό πένθος, από σήμερα 30 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου, κήρυξε ο Δήμος Αμαρίου με απόφαση του δημάρχου...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
30/07/2026
Next Post
Κρατικό credit score: Πώς θα βαθμολογούνται πολίτες και επιχειρήσεις

Κρατικό credit score: Πώς θα βαθμολογούνται πολίτες και επιχειρήσεις












Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa