Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανέβασε σήμερα την πρόβλεψη των εσόδων από την πώληση του εμβολίου κατά του COVID-19 για ολόκληρο το 2022 σε περίπου 32 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας ότι αναμένει άλλα 22 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση δισκίων για από του στόματος χρήση κατά του κορωνοϊού, της αιτίας αυτής της ασθένειας.
Η Pfizer σχεδιάζει να παράγει τέσσερα δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού φέτος, που αναπτύχθηκε στην τεχνολογία mRNA στην οποία βασίζεται το ανταγωνιστικό εμβόλιο Moderna, το οποίο είναι ένα δισεκατομμύριο δόσεις περισσότερες από πέρυσι, αναφέρει το Reuters.
Το εμβόλιο Pfizer χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 160 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει το Tanjug.
Το αντιιικό χάπι Paxlovid, που παρήγαγε αυτή η εταιρεία, έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα όσον αφορά τη μείωση των νοσηλειών και των θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου και η Pfizer αναμένει να παράγει τουλάχιστον 120 εκατομμύρια από αυτά τα χάπια φέτος.

