, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Στρεπτόκοκκος: «Γίνεται πανικός, είναι πολλά τα κρούσματα» – Τι λέει η Ματίνα Παγώνη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Με τον στρεπτόκοκκο γίνεται πανικός, είναι πάρα πολλά τα κρούσματα, αυτό είναι η αλήθεια», είπε στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στον συναγερμό που έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές.

«Μας είχαν ανησυχήσει γιατί είχαμε και για έναν χρόνο 23 θανάτους, 11 παιδιά, οι υπόλοιπο μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πει ότι οι εκδηλώσεις, μόλις υπάρχουν, η μητέρα επικοινωνεί με τον παιδίατρο, δεν υπάρχει άλλη λύση, τον γιατρό δεν μπορεί να τον κάνει κανένας», υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ.

«(Ο παιδίατρος) δίνει τις οδηγίες, κάνει το strep test και ξεκινάει αμέσως, τα πρώτα 24ωρα, θεραπεία, για να μην έχουμε τις επιπλοκές που τις φοβόμαστε. Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει δεν μπορώ να καταπιώ, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο. Αυτός θα δώσει τις οδηγίες και θα προχωρήσει. Έχει σημασία αυτό».

«Έχει πανικοβληθεί ο κόσμος και με την γρίπη, ξέρετε ότι φέτος είχαμε πολλή γρίπη αλλά δεν ήταν απλή όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πολύ επιβαρυμένη η κλινική κατάσταση.΄Έλεγε ο άλλος δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσέξουμε τη μετάδοση τώρα, το καταλαβαίνετε τώρα, ότι η μετάδοση είναι το χειρότερο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.