, Σάββατο
02 Μαρτίου 2024

«Ιστορίες με… κάρυ» Αναστάσιος Τελίδης: Δεν ασχολούμαι με τα κοινά για να κάνω δημόσιες σχέσεις

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Από την Αναστασία Καρυπίδου

Γεννημένος στην Τασκένδη, ο Αναστάσιος Τελίδης εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία μόλις 2 ετών. Είκοσι χρόνια μετά, εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στον κεντρικό δήμο και αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης στην 9ετή διοίκηση Μπουτάρη. Λογιστής στο επάγγελμα, πατέρας δύο παιδιών, κατεβαίνει να διεκδικήσει ψήφο σε άλλο γήπεδο… Σε αυτό της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Παπαστεργίου. Γιατί οι «Πράξεις» μιλάνε… 

Από μικρός στα βάσανα της Αυτοδιοίκησης… 

Στα 22 μου οι συμπολίτες μου με τίμησαν εκλέγοντας με το 2010 τον νεότερο Δημοτικό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης, με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη. Το 2014 επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου επανεκλέγοντας με.

Τι σας δίδαξαν οι θητείες στο Δήμο Θεσσαλονίκης; 

Ότι η τοπική αυτοδιοίκηση επηρεάζει την καθημερινότητά μας σε όλα τα επίπεδα, από τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, μέχρι την επαγγελματική δραστηριότητα και την ποιότητα των συνθηκών καθημερινής διαβίωσης. Συνεπώς η ενεργή συμμετοχή μας στα κοινά είναι μια μάχη ουσίας για όλους εμάς και τα παιδιά μας.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Παπαστεργίου; 

Από την βούλησή μου να συμβάλλω σε μια νέα πορεία που θα ανατρέπει τις πολιτικές χαμηλών οριζόντων της σημερινής διοίκησης Τζιτζικώστα. 

Πράξεις που χρειάζεται η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 

Συγκεκριμένες ενέργειες που θα μας απεγκλωβίσουν από την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στο πολεοδομικό συγκρότημα και θα αποτρέψουν την περαιτέρω ερημοποίηση της υπαίθρου.

Ως λογιστής, είμαστε πάντα οι πελάτες «της τελευταίας στιγμής»; 

Ο Έλληνας δεν είναι «της τελευταίας στιγμής» από κάποια κακιά συνήθεια. Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των φορολογικών υποχρεώσεων και αδιανόητα συχνές οι νομοθετικές αλλαγές, που για τη διεκπεραίωση των πραγμάτων τρέχουμε κυνηγώντας προθεσμίες.

Τι αγαπάτε και τι μισείτε στη Θεσσαλονίκη; 

Λατρεύω την βόλτα στην παραλία της πόλης και τις εξορμήσεις στα χωριά του νομού, ειδικά στις πιο ορεινές περιοχές. Δεν αντέχω την γαϊδουρινή συμπεριφορά ορισμένων, τους οποίους πρέπει να υποχρεώσουμε να σεβαστούν τους κανόνες της κοινής μας διαβίωσης.

Γιατί βγήκαν τόσα ανέκδοτα για τους Πόντιους; 

Είναι διαπιστωμένο ότι οι ιδιαίτερα ευφυείς άνθρωποι έχουν αυξημένη αίσθηση του χιούμορ. Έτσι και εμείς αυτοσαρκαζόμαστε μέσα από τα ανέκδοτα που έχουμε δημιουργήσει και αυτό αποτελεί ένα πολιτισμικό μας στοιχείο.

Χαρακτηριστικά που «έκλεψαν» τα παιδιά σας… 

Η κόρη μου μου μοιάζει, δείχνει επιμονή σε αυτό που επιλέγει να ασχοληθεί και είναι απόλυτη όταν δεν της αρέσει κάτι. Στον μπέμπη το μόνο κοινό χαρακτηριστικό που μπορώ να διακρίνω μέχρι στιγμής είναι ότι λατρεύει την μαμά του, όπως και εγώ. 

Δε θα χάνατε με τίποτα… 

Ένα τραπέζι με φίλους και συγγενείς. 

Φράση που λέτε καθημερινά… 

«Μόνο οι γλίτσες φιλιούνται με όλους στο χωριό μας». Την έλεγε ο παππούς μου και είναι οδηγός στις διαπροσωπικές μου σχέσεις και στις συναναστροφές στην πολιτική. Δεν ασχολούμαι με τα κοινά για να κάνω απλά δημόσιες σχέσεις. Η πολιτική είναι διάλογος, σύνθεση αλλά και σύγκρουση όταν χρειαστεί.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA