fbpx

, Τετάρτη
17 Ιουλίου 2024

search icon search icon

«Ιστορίες με… κάρυ» Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Ο Δ. Κορδελιού – Ευόσμου πρέπει να γίνει πρώτος σε ρυθμούς ανάπτυξης

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Συνέντευξη στην Αναστασία Καρυπίδου

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης είναι γέννημα θρέμμα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών, μέλος του ΕΕΘ και παράλληλα …φοιτητής στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ. Κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος και στις ερωτήσεις που ακολουθούν θα περάσει από μίνι – τεστ!

Πώς ήταν ο Εύοσμος στα παιδικά χρόνια;

Αραιοκατοικημένη γειτονιά, μονοκατοικίες και ελεύθεροι χώροι. Μύριζε γιασεμί και βασιλικό. Φτωχικά χρόνια γεμάτα αγάπη. Είδα τον τόπο να αλλάζει, να γίνεται καλύτερος από υποδομές, αλλά να χάνει την συνεκτικότητα του σαν κοινωνία. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.

Σκεφτήκατε ποτέ το ενδεχόμενο μετακόμισης;

Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να αποκοπώ από τις ρίζες μου, να φύγω από τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Το υπέστησαν βίαια οι πρόγονοί μου και πέθαναν μ’ αυτόν τον καημό. Για μένα κάθε γωνιά, κάθε σοκάκι έχει τις μνήμες και την αξία του.

Γιατί κατεβαίνετε υποψήφιος δήμαρχος;

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ανδρώθηκα εδώ. Παντρεύτηκα, απέκτησα τον γιο μου, την οικογενειακή επιχείρηση. Δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος και ανεύθυνος στην οπισθοδρόμηση που βιώνω στον τόπο μου. Τον πονάω και τον αγαπάω και μαζί μ’ αυτόν τους ανθρώπους του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής…

Υστέρηση σε υποδομές και δυνατότητες για την ανατροφή των νέων μας. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την παιδεία. Σχολεία, γήπεδα, γυμναστήρια, πάρκα, παιδικές χαρές και παιδικούς σταθμούς. Είναι η καλύτερη “επένδυση” για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και τα παιδιά μας.

Πώς θα γίνει ο δήμος «Πρωταγωνιστής»;

Ο τόπος μας είναι παραμελημένος. Είναι τελευταίος σε απορροφητικότητα κονδυλίων, δημιουργία υποδομών και διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα δημιουργήσουν συνθήκες εξωστρέφειας. Θέλουμε να είμαστε διαμορφωτές της ζωής και όχι παρατηρητές στις εξελίξεις. Είμαστε πρώτοι στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης σε νεολαία πληθυσμιακά, μπορούμε και πρέπει να γίνουμε πρώτοι και σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Προλαβαίνετε εκλογές, επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις;

Στην ζωή μου ήμουν πάντα τυχερός, θα έλεγα ευλογημένος. Πάντα έκανα αυτό που αγαπούσα και δεν με κούραζε ποτέ η προσπάθεια. Αυτό είναι το μυστικό μου για τις αντοχές. Θα ήταν βέβαια άδικο να μην αποδώσω τα εύσημα στην σύζυγο μου, που στηρίζει πάντα τις επιλογές μου. Είναι ακούραστη, μένοντας πίσω από την σκηνή, μακριά από τα φώτα. Με πολύ αγάπη φροντίζει το παιδί και την οικογένειά. Επίσης, τα αδέρφια μου στηρίζουν την οικογενειακή επιχείρηση, εγκρίνοντας τις πολιτικές μου επιλογές και δίνοντας μου κουράγιο να συνεχίσω να προσπαθώ για τον τόπο μας.

Η εμπειρία ως φοιτητής…

…η πιο ωραία εμπειρία τα τελευταία 35 χρόνια. Συναναστρέφομαι νέους ανθρώπους, ανακαλύπτω πράγματα και ευχαριστώ γι αυτό τους συμφοιτητές μου. Επίσης, απέκτησα και συνεχίζω να αποκτώ γνώσεις απαραίτητες για το εγχείρημα μου στον δήμο από καταπληκτικούς καθηγητές, με υπερβολική όρεξη για προσφορά.

Δεν θα χάνατε με τίποτα…

…την αμεσότητα με τον πολίτη. Αυτές οι σχέσεις, οι ανθρώπινες, είναι πολύ σημαντικές και με δίδαξαν πολλά. Να σέβομαι τους μεγαλύτερους, να βοηθώ τους αδύναμους και να φροντίζω τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους ασθενέστερους. Την αγαπώ αυτή τη σχέση με τον κόσμο, με κάνει καλύτερο, με κάνει άνθρωπο. 

Αγαπημένο σημείο στη Θεσσαλονίκη;

Για μένα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι ο καλύτερος, γιατί είναι ο τόπος μου. Η πλατεία Αριστοτέλους, όμως, μου βγάζει μια αγάπη, μια θαλπωρή. Ίσως γιατί υπάρχουν τα 15 χρόνια μου στο ΕΕΘ , ίσως γιατί εκεί βρίσκεται η ιστορία της πόλης από πολιτικής, πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής πλευράς. 

Έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά…

«Βρες την τύχη σου, μην περιμένεις να σε βρει αυτή».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.