, Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

«Ιστορίες με… κάρυ» Βαγγέλης Στολάκης: Στα δύσκολα εμπιστεύομαι μόνο την κρίση μου

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Της Αναστασίας Καρυπίδου

Ο Βαγγέλης Στολάκης είναι δημοσιογράφος με εμπειρία σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και sites. Θα τον δείτε να γυρνάει όλη την πόλη για να «βγάλει» ειδήσεις. Κυρίως με …πατίνι! Τον διαβάζετε στη «Μακεδονία της Κυριακής» ενώ τον ακούτε στον «Flash 99,4Fm». Κύριο χαρακτηριστικό; Δεν «μασάει» τα λόγια του… 

Πότε εμφανίστηκε το «σαράκι» της δημοσιογραφίας;

Από πολύ μικρός. Πρέπει να ήμουν 7-8. Πιο πριν ήθελα να γίνω ηθοποιός. Με θυμάμαι Κυριακές στο σπίτι να «ανεβάζω» παραστάσεις στο σαλόνι και όταν το… γύρισα στη δημοσιογραφία με θυμάμαι να βάζω στο τραπέζι της κουζίνας ένα πλαίσιο από χαρτόνι και εγώ μέσα από αυτό να λέω το δελτίο ειδήσεων στους γονείς μου. Συνειδητοποιημένα όμως από το γυμνάσιο και μετά έλεγα ότι όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω «δημοσιογράφος». 

Σε ποιο μέσο έχεις μεγαλύτερη λατρεία;

Στην εφημερίδα. Με εξελίσσει, με κάνει να σκέφτομαι πιο ευρηματικά, να παίζω με τις λέξεις. Δεν σου κρύβω ότι μερικές φορές όταν τύχει να κάτσω για έναν καφέ και ο διπλάνος μου διαβάζει «ΜτΚ» και πέφτει πάνω σε κείμενό μου έχω μια αγωνία εάν θα διαβάσει ή απλώς θα γυρίσει σελίδα και θα προσπεράσει. Το ραδιόφωνο έχει την δική του γοητεία. Εξίσου συναρπαστική. 

Ρεπορτάζ που «μισείς» να καλύπτεις;

Τα «κεφαλάκια» στα γκάλοπ. 

Συνέντευξη που δεν θα ξεχάσεις…

Είναι με δυο πρόσωπα. Η πρώτη είναι η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που πάντα απαντούσε με το χαμόγελο στα χείλη. Την συνάντησα στη ΔΕΘ τελευταία φορά για συνέντευξη λίγες εβδομάδες πριν φύγει. Ο δεύτερος είναι ο Γιάννης Μπουτάρης. Κάθε συζήτηση μαζί του μια ιστορία να θυμάσαι. Κάθε συνέντευξη γεμάτη ατάκες. 

Εάν μπορούσες θα ήθελες να πάρεις δηλώσεις από…

Τον Ομπάμα. 

’Ενα «ναι» και ένα «όχι» της Θεσσαλονίκης;

 «Όχι άλλο κάρβουνο» σε αυτή την ταλαιπωρημένη εικόνα και την καθημερινότητά της. «Ναι» στις παρέες, τη ζωντάνια, τη δημιουργικότητά της. Περισσότερα είπα. 

Πόσο «κολλημένος» είσαι με τα social media;

Θα έλεγα πολύ. Γίνεται σχεδόν μηχανικά να ανοίγω το κινητό και να χαζεύω. Ένας από τους στόχους λοιπόν του 2024 είναι να μην συνεχίσει να είναι το κινητό προέκταση του χεριού μου. 

Σε ποιον έχει αδυναμία η Τρούφα;

Ξεκάθαρα στη Νάσια. Η Τρούφα είναι καραντινό-σκυλο. Ήρθε στο σπίτι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και μεγάλωσε κυριολεκτικά στα πόδια της Νάσιας ακόμα και στη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων. Νομίζω όμως ότι είμαι το δεύτερο άτομο που του έχει αδυναμία, τουλάχιστον αν αντιλαμβάνομαι σωστά. 

Στα δύσκολα εμπιστεύεσαι μόνο…

Την κρίση μου. Συζητάω και ακούω απόψεις για θέματα που με απασχολούν. Ίσως και περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Αλλά σπανίως θα επηρεαστώ. Θα κάνω αυτό που έχω «κλειδώσει» εξ’ αρχής στο κεφάλι μου. 

Τρεις λέξεις που σε εκφράζουν:

Ανυπόμονος (μην μου τάξεις όπως και στα παιδιά), εξωστρεφής (βασική προϋπόθεση να έχω πιει καφέ) και… κριός.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA