ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
03/07/2022
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
0
Μεγάλη φωτιά στην Άνω Γλυφάδα και στο Πανόραμα Βούλας – Ενεργοποίηση του 112 για απομάκρυνση κατοίκων

Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, από δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν με υψηλές θερμοκρασίες κι αυξημένη ένταση των ανέμων, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα.

Όπως εξήγησε σήμερα είναι η πρώτη δύσκολη μέρα της αντιπυρικής περιόδου, ενώ για αύριο, Δευτέρα παραμένει ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

 Σε επιφυλακή παραμένουν το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά κι όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, συνεχίζοντας τις αυξημένες περιπολίες, ενώ στις περιοχές που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς θα απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.

      Η κ. Τζίμα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι σε πλήρη επαγρύπνηση και να απέχουν από κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς.

Related Post

Σοκ στην Κρήτη: Βαρύ ποινικό παρελθόν για τη μητέρα της 3χρονης και τον σύντροφό της (Video)

Θεσσαλονίκη: Πέταξε βάζα με βενζίνη στο σπίτι της πρώην συντρόφου του

Κοζάνη: Τον «τσίμπησαν» για όπλα, βεγγαλικά και ναρκωτικά

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 59χρονη βρέθηκε νεκρή με ζώνη στον λαιμό

      «Σε περίπτωση που αντιληφθούμε πυρκαγιά, καλούμε αμέσως στο 199 ή στο 112. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας», κατέληξε.

      Πού προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο – Συστάσεις της ΓΓΠΠ και της Πυροσβεστικής προς τους πολίτες

      Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα ,προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

 * Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

 * Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

 * Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

 * Περιφέρεια Πελοποννήσου

 * Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

      Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, σε εφαρμογή παραμένει το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

      Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των παραπάνω περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

      Ταυτόχρονα, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

      Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

      Επιπλέον η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

      Από την πλευρά του το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση τους πολίτες:

       1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

       2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

       3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

      Τέλος, το ΠΣ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

      Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Ελλάδα

Σοκ στην Κρήτη: Βαρύ ποινικό παρελθόν για τη μητέρα της 3χρονης και τον σύντροφό της (Video)

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την υπόθεση της τρίχρονης στην Κρήτη, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο...

Αναρτήθηκε από Δήμητρα Κατραμάδου
26/05/2026
Στον Εισαγγελέα σήμερα ο αστυνομικός που κράτησε παράνομα κάτοικο της Ξάνθης
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Πέταξε βάζα με βενζίνη στο σπίτι της πρώην συντρόφου του

Στη φυλακή οδηγείται 33χρονος που καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, επειδή πέταξε βάζα με βενζίνη στο πατρικό σπίτι...

Αναρτήθηκε από Γιώργος Μυλωνάς
15/05/2026
Next Post
Ένας ειδικός της πράσινης ενέργειας στο κατώφλι της Α’ Θεσσαλονίκης

Ένας ειδικός της πράσινης ενέργειας στο κατώφλι της Α’ Θεσσαλονίκης



Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa