, Σάββατο
04 Φεβρουαρίου 2023

Αυξάνεται ο όγκος των σκουπιδιών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Λόφους έχουν αρχίσει να σχηματίζουν τα σκουπίδια στον δήμο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της αποχής των εργαζομένων από την καθαριότητα. Σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή.

Από την περασμένη Κυριακή, οπότε και ξεκίνησε η αποχή των υπαλλήλων στην καθαριότητα, έως και σήμερα στους δρόμους της πόλης υπολογίζεται πως έχουν συσσωρευτεί περίπου 1200 – 1400 τόνοι απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Ιακώβου, σήμερα το πρωί βγήκαν για αποκομιδή τα 16 από τα 32 απορριμματοφόρα. «Θέλει χρόνο για να συγκεντρωθούν τα σκουπίδια σε μία πόλη που έμεινε χωρίς αποκομιδή για τρεις μέρες», δήλωσε o κ. Ιακώβου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σε χθεσινές του δηλώσεις στην Karfitsa, ο κ. Ιακώβου είχε εκφράσει την απορία του σχετικά με τη στάση των εργαζομένων, που εμμένουν στη συνέχισε των κινητοποιήσεων, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων τους έχει ικανοποιηθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης.