, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άρχισε η δίκη για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Με την κατάθεση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης άρχισε το μεσημέρι στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στις εκδηλώσεις για την επέτειο γενοκτονίας των ποντίων το 2018. Ο τέως δήμαρχος επέρριψε την ευθύνη για την υποκίνηση της ομάδας των ατόμων που τον χτύπησαν τον πρώην περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση.

«Όταν πέρασα μπροστά του με έβρισε και στη συνέχεια σήκωσε τα χέρια του προς το πλήθος. Άρχισαν να με βρίζουν, να με σκουντούν και μετά να με χτυπούν. Ακόμη και όταν ξεκινήσαμε να φύγουμε άρχισαν να με χτυπούν μέχρι που έπεσα στο έδαφος. Μέχρι και το αυτοκίνητο έσπασαν», κατέθεσε ο τέως δήμαρχος. Υποστήριξε μάλιστα ότι εάν ήθελε ο κ. Ψωμιάδης μπορούσε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο ύστερα από πρόσθετη έρευνα της αστυνομίας για τα επεισόδια, καθώς στο πλαίσιο του αυτοφώρου είχαν καταδικαστεί τρία άτομα. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς και της παρακίνησης για διάπραξη πλημμελήματος. Στη δίκη κατέθεσαν ο αστυνομικός που διενήργησε την έρευνα, ο αστυνομικός που είχε τη φρούρηση του κ. Μπουτάρη και ο οδηγός του. Οι δύο τελευταίοι περιέγραψαν μία οργανωμένη κίνηση ομάδας συγκεντρωμένων που δημιούργησε κλοιό γύρω από τον τέως δήμαρχο και τον χτυπούσαν. Το δικαστήριο διέκοψε για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.