, Τετάρτη
29 Νοεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά πρώτο κόμμα η ΝΔ -Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπησης της GPO που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Παρπολιτικά εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τρίτο, με την Νέα Δημοκρατία να μένει σταθερά στην πρώτη θέση προτίμησης των πολιτών.

Τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού, με τη ΝΔ μεν πάντα κυρίαρχη, αλλά το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση φαίνεται να επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στα «Παραπολιτικά», μόλις δύο 24ωρα μετά το γκάλοπ της Opinion Poll που ήταν το πρώτο που κατέγραψε αλλαγή στη θέση 2 και 3 του δημοσκοπικού χάρτη.

Πρόκειται για τη δεύτερη δημοσκόπηση μετά από αυτήν της Opinion Poll για το Action 24 που ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ σκαρφαλώνει στη δεύτερη.

Δημοσκόπηση GPO: Πρόθεση ψήφου

ΝΔ:36%
ΠΑΣΟΚ: 12,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 11%
ΚΚΕ: 8,9%
Ελληνική Λύση: 5,4%
Νίκη: 2,8%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%
ΜέΡΑ25: 1,2%
Σπαρτιάτες: 3,6%
Αναποφάσιστοι: 10,3%

Σταθερά καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης το 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Αρνητική για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη

Το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.

Το 68,8% βλέπει διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα και σε άλλο ερώτημα, το 68,8% βλέπει διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις