, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Εισαγγελέας για θυρίδες: Τις έκλεψαν αλλά οι υπάλληλοι δεν γνώριζαν

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων τραπεζικών υπαλλήλων ζήτησε η εισαγγελέας για την υπόθεση του σκανδάλου με τις κλοπές από 14 θυρίδες του θησαυροφυλακιου κεντρικού καταστήματος Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 2011 – 2015.

Στην πρότασή της επιβεβαιώνει τις κλοπές ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ σε αντικείμενα, κάνει λόγο για κενά ασφαλείας στην Τράπεζα, όμως θεωρεί ότι στοιχεία προκύπτουν μόνον εναντίον ενός υπαλλήλου, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Ιούλιο του 2018. Λιγότερο από έναν μήνα νωρίτερα, ιδιοκτήτης θυρίδας είχε παραδώσει στην ασφάλεια τσαντάκι με κοσμήματα και ακριβά ρολόγια που του παρέδωσε ο 63χρονος αυτόχειρας για να τον αποζημιώσει για απώλεια χρημάτων του από τη θυρίδα. Τα κοσμήματα και τα ρολόγια επιβεβαιώθηκε ότι είναι ιδιοκτησίας των άλλων κατόχων των θυρίδων και για αυτό με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είχαν αποδοθεί στους κατόχους τους.

Η εισαγγελέας αναφέρει πως οι έξι υπάλληλοι που κατηγορούνται για υπεξαίρεση στην υπηρεσία και η ίδια ζητάει να μετατραπεί η κατηγορία σε κακουργηματική κλοπή, δεν φαίνεται πως είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή στις κλοπές. Επικαλείται το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών που υποκλάπησαν στην έρευνα των διωκτικών αρχών, όπως και την έρευνα στα περιουσιακά τους στοιχεία. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση 3,5 εκ. ευρώ ζητούν για τις «τρύπιες» θυρίδες