00:18, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Εκδικητική πορνογραφία στη Θεσσαλονίκη: Άνοιξε προφίλ με φωτογραφίες της πρώην συντρόφου του

Φυλάκιση 2 ετών, χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε νεαρό Ισπανό, ο οποίος άνοιξε τρία διαφορετικά προφίλ στο όνομα της πρώην συντρόφου του, δημοσιοποιώντας ευαίσθητες φωτογραφίες της. Η 27χρονη Ελληνίδα, που έπεσε θύμα εκδικητικής πορνογραφίας, περιέγραψε στο δικαστήριο με τα μελανότερα χρώματα όσα έζησε μετά τον χωρισμό της.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Ισπανό, που δικάστηκε διά πληρεξουσίων συνηγόρων του, για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Έκρινε πως το θύμα υπέστη βλάβη, δεν δέχτηκε όμως να μετατρέψει το αδίκημα σε κακούργημα όπως ζητήθηκε από τον συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας και να εξεταστεί η υπόθεση από Κακουργιοδικείο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η κοπέλα αντιλήφθηκε το 2020 ότι ο νεαρός μετά τον χωρισμό τους άνοιξε τρία προφίλ με το όνομά της και με φωτογραφίες της, ορισμένες εκ των οποίων είχαν ευαίσθητο περιεχόμενο. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα η ποινή να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η νεαρή, αρκετοί ήταν αυτοί που θεώρησαν ότι ήταν πραγματικό το προφίλ και τη σχολίαζαν δυσμενώς στο διαδίκτυο, ενώ άλλοι χλεύαζαν βλέποντας τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Η ίδια ειδοποιήθηκε από φίλους της, καθώς ο κατηγορούμενος ανέβαζε «stories» με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες τα οποία κατέβαζε γρήγορα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.