, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένοχοι τέσσερις ανήλικοι για τον ομαδικό βιασμό συμμαθήτριάς τους στην Περαία

Αναμορφωτικά μέτρα επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων σε τέσσερις ανήλικους οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2020 μετά την καταγγελία συμμαθήτριάς τους, 14 χρόνων τότε, ότι την οδήγησαν σε εγκαταλειμμένο κτίσμα της περιοχής και τη βίασαν. Το δικαστήριο αργά το μεσημέρι αποφάσισε να τους κρίνει ενόχους για ομαδικό βιασμό και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ έκρινε αθώο τον έναν εξ αυτών.

Οι τέσσερις ανήλικοι στο πλαίσιο των μέτρων που αποφάσισε το δικαστήριο θα παρακολουθούνται για ένα χρόνο από επιμελητή ανηλίκων, θα παρακολουθήσουν προγράμματα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και θα παράσχουν κοινωφελή εργασία, 120 ώρες οι τρεις και 180 ώρες ο τέταρτος που είναι μεγαλύτερος όλων. Το περιστατικό έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου 2020 όταν μία παρέα επτά μαθητών οδήγησε την 14χρονη στο εγκαταλειμμένο κτίσμα. Οι δύο είχαν απαλλαγεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επειδή αποχώρησαν άμεσα, όπως συνέβη και με τον τρίτο που κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο. Οι τέσσερις κρίθηκαν ένοχοι ότι βίασαν την ανήλικη μαθήτρια και προχώρησαν σε γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεσή της.

Η 14χρονη έφυγε από το κτίσμα σοκαρισμένη και εκμυστηρεύτηκε σε φίλη της όσα υπέστη. Εκείνη μίλησε στη μητέρα της και έτσι το έμαθε η μητέρα του θύματος και καταγγέλθηκαν όσα έγιναν στην αστυνομία. Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι βίασαν την 14χρονη και υποστήριξαν πως όσα έγιναν ήταν με τη δική της συναίνεση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.