, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία

Επεισόδια ξέσπασαν σε δρόμους των Εξαρχείων λίγο πριν τις 20.30, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Νεαροί που εισήλθαν στην περιοχή μετά την πορεία δημιούργησαν οδοφράγματα καίγοντας κάδους απορριμμάτων και δεν άργησε να ξεσπάσει ένταση με τις αστυνομικές διμοιρίες.

Η οδός Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, έκλεισε λίγο μετά τις τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (6/12) προκειμένου να ξεκινήσει η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε άνδρα της ασφάλειας και προκάλεσαν μικρές ζημιές στην μοτοσικλέτα του. Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 7.000 συγκεντρωμένοι ενώ έχουν γίνει ήδη και 6 προσαγωγές.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ. Λόγω της πορείας, κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου. Από τις 9 το πρωί, κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο». Από το απόγευμα, χωρίς στάσεις διέρχονται οι συρμοί και από το μετρό Συντάγματος.

Προσαγωγές

Δέκα εννέα προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι στιγμής πριν την πορεία και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «η αστυνομία διαφύλαξε την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε με βόμβες μολότοφ».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

«Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτό επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι μερίδα των διαδηλωτών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη και 19 στην Αθήνα».

Σημειώνεται ότι από τις 19 προσαγωγές στην Αθήνα, 6 προσαγωγές έγιναν πριν ξεκινήσει η πορεία και 13 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Αυτή την ώρα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια .

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.