, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γαλλία: Στο τραπέζι η τέταρτη δόση

Οι γαλλικές επιστημονικές αρχές μελετούν το ενδεχόμενο χορήγησης μιας τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 σε άτομα τρίτης ηλικίας, ακόμη και αν αυτό το θέμα είναι προς το παρόν «πρόωρο», ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας. 

«Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται όλες περίπου στο ίδιο στάδιο σε αυτά τα θέματα, περιμένοντας τη θέση των επιστημονικών αρχών», ανέφερε το υπουργείο σε ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.

Ξεκίνησε από το Ισραήλ

Στην πρώτη γραμμή του θέματος, το Ισραήλ άρχισε στις 3 Ιανουαρίου να χορηγεί μια τέταρτη δόση σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, εν μέσω μιας εστίας μολύνσεων που συνδέονται με την Όμικρον, την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του νέου κορονοϊού.

Υπό συζήτηση

«Η χορήγηση τέταρτης δόσης τελεί ακόμα υπό συζήτηση, είναι ακόμη πολύ νωρίς να σχολιάσουμε το θέμα. Θα κάνουμε ό,τι μας λένε οι επιστημονικές αρχές», συνέχισε το υπουργείο, το οποίο θα περιμένει ιδίως τη γνώμη της ειδικής επιτροπής COSV για τη στρατηγική εμβολιασμών και της Ανώτατης Αρχής για την Υγεία (HAS).

Στη Γαλλία, απέναντι στη μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων κατά της λοίμωξης με την πάροδο του χρόνου, η δυνατότητα χορήγησης αναμνηστικής δόσης (συνήθως τρίτης δόσης) δόθηκε τον Σεπτέμβριο σε άτομα άνω των 65 ετών και σε άτομα με συννοσηρότητες. Στη συνέχεια επεκτάθηκε σταδιακά σε ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών.

#Tags: Γαλλία

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.