02:44, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη στους παγκόσμιους τελικούς της F1 in Schools

Στην τελική ευθεία της συμμετοχής της στους Παγκόσμιους Τελικούς του Διαγωνισμού F1 in Schools βρίσκεται η ομάδα GRECO Racing Team. H GRECO Racing Team είναι μία από τις τρεις ελληνικές συμμετοχές στη μεγάλη διεθνή διοργάνωση που θα διεξαχθεί υβριδικά (διαδικτυακά και με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων) από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου 2022 στο Λονδίνο.

Η ομάδα GRECO Racing Team προέκυψε από την ένωση της Πρωταθλήτριας Ελλάδας Anatolian Racers του Κολλεγίου Ανατόλια και της ομάδας Grace tου 3ου ΓΕΛ Σερρών η οποία κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τον Οκτώβριο του 2021.

Η ελληνική ομάδα έχει επιλέξει το όνομα «GRECO», συνδυάζοντας τις λέξεις Greece και Eco, τονίζοντας τον ελληνικό χαρακτήρα της συμμετοχής όσο και την προσήλωσή της στον περιβαλλοντικά φιλικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου. Όραμα της ομάδας είναι η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας, η ευαισθητοποίηση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην οικολογία-βιωσιμότητα.

H προετοιμασία της GRECO Racing Team πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Anna Papageorgiou STEM Center, το οποίο αποτελεί ένα εκκολαπτήριο για μικρούς εφευρέτες που διαθέτει ειδική αίθουσα με πίστα δοκιμών για τις ανάγκες του διαγωνισμού F1 in Schools.

Στόχος της ομάδας να κατακτήσουν μία από τις πρώτες θέσεις του Διαγωνισμού που φέτος θα συγκεντρώσει 50 ομάδες από 30 χώρες.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι Anatolian Racers και μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια:

Δημήτρης Παπαοικονόμου, Ιάσωνας Παπαϊωάννου, Φίλιππος Βρύζας, Αναστασία Παπαναστασίου,  Παναγιώτης Παπαναστασίου, Λεωνίδας Μίτσας, Μάξιμος Μπομπορίδης, Αλκιβιάδης Πανταζής, Δημήτρης Δημητριάδης και Νάσσος Παπασαραφιανός.

Το 3 ο ΓΕΛ Σερρών με την ομάδα Grace συμμετέχει με τους Δημήτρη Παυλίδη, Νίκο Βελιώτη, Βασίλειο Καλαμπαλίκα, Κωνσταντίνο Καλαμπαλίκα, Μαρία Μωυσιάδου και Γιάννη Δεμέλκα.