, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Ηλεία: Στον στενό του κύκλο ο φονιάς του 68χρονου…

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι έχουν αναλάβει να ρίξουν άπλετο φως και να βρουν τον άνθρωπο που δολοφόνησε τον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου στο σπίτι που διέμενε μαζί με τον αδερφό του στην Eφύρα Ηλείας, θεωρούν ότι ο φονιάς βρίσκεται στον στενό κύκλο του 68χρονου.

Οι Αρχές προσπαθούν εδώ και δέκα μέρες να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου, συγκεντρώνουν καταθέσεις, ενώ ευελπιστούν ότι θα εξασφαλίσουν τα στοιχεία που θα τους ξεκλειδώσουν την υπόθεση. Το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος αλλά και ότι στον χώρο δεν έχουν εντοπιστεί περίεργα αποτυπώματα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των αστυνομικών αρχών. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ ελπίζουν πλέον ότι θα λάβουν τα πρώτα ενθαρρυντικά στοιχεία που χρειάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Από εκεί περιμένουν τις αναλύσεις από το γενετικό υλικό που βρέθηκε τόσο στο θύμα όσο και στους χώρους τους σπιτιού. Παράλληλα, αναμένονται οι άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ έχει ανοίξει η περίμετρος των ερευνών όσον αφορά την εύρεση κάποιου οπτικού υλικού που θα αποτυπώνει τον ή τους δολοφόνους. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ ελέγχουν κάμερες ασφαλείας από μακρινότερα σημεία από το σπίτι όπου διέμενε το θύμα, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησε ο δολοφόνος για να φτάσει στον τόπο του εγκλήματος και να φύγει από εκεί.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί παίρνουν καινούργιες αλλά και συμπληρωματικές καταθέσεις από φίλους και συγγενείς του 68χρονου. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις των αλλεπαλλήλων κλήσεων, εκείνες προς τον αδερφό, τον ανιψιό και ένα γνωστό πρόσωπο του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδερφός του δολοφονημένου μαζί με τον γιο του πέρασε τουλάχιστον τρεις φορές από γραφεία όπου διενεργείται η προανάκριση για την υπόθεση. Αυτό δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι τα δύο στενά οικογενειακά πρόσωπα του θύματος είναι και απαραίτητα ύποπτα για την τέλεση της εγκληματικής ενέργειας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αστυνομικοί δεν θέλουν να αφήσουν καμία λεπτομέρεια που θα τους αποκρύψει τον δρόμο προς την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Άγνωστο όμως παραμένει και το κίνητρο της δολοφονίας, καθώς δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι, ενώ δεν έλειπε κάτι από αυτό, έτσι ώστε να θεωρηθεί ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου. Ο 68χρονος φαίνεται να γνώριζε τον δράστη, κάτι για το οποίο είναι πεπεισμένοι πλέον οι αστυνομικοί, ενώ δεν αποκλείεται το θύμα να άνοιξε και την πόρτα στον άνθρωπο που του αφαίρεσε τη ζωή. Στο κάδρο των ερευνών βρίσκονται από την αρχή οι προσωπικές διαφορές που μπορεί να είχε το θύμα, μεταξύ αυτών και οι οικονομικές του συναλλαγές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL