, Τετάρτη
07 Δεκεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη – Εκδικητική πορνογραφία: Είδε βίντεο με προσωπικές της στιγμές 13 χρόνια μετά τον χωρισμό της

Πρώην σύντροφος 37χρονης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών, χωρίς αναστολή, και του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για διακίνηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα βίντεο με ιδιαίτερα προσωπικές τους στιγμές που μαγνητοσκοπήθηκε πριν 15 χρόνια.

Ο 37χρονος εντοπίστηκε ότι ήταν αυτός που διακόνησε το υλικό σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, από τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησε η διαδικτυακή διεύθυνση της συζύγου του. Η γυναίκα κατέστη και αυτή κατηγορούμενη, όμως κρίθηκε αθώα.

Η 37χρονη κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου όταν τον Ιούλιο του 2020 την ειδοποίησε φίλη της ότι είδε το υλικό σε πορνογραφική ιστοσελίδα. Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η γυναίκα περιέγραψε το σοκ που υπέστη όταν είδε το βίντεο. Ανέφερε ακόμη ότι νωρίτερα άγνωστος είχε ανοίξει προφίλ στο οποίο δημοσιοποίησε φωτογραφίες της και μετά την παρέμβασή της το προφίλ διαγράφηκε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τη διακίνηση του υλικού. Υποστήριξε ότι είχε χάσει το βίντεο όταν του έκλεψαν κινητό και υπολογιστή, ενώ πρόσθεσε ότι το wifi του σπιτιού του ήταν ανοιχτό επομένως ο καθένας μπορούσε να το χρησιμοποιήσει. Απέδωσε σε κακόβουλη ενέργεια τρίτου την κυκλοφορία του βίντεο. Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν και το δικαστήριο του επέβαλε την ανώτερη ποινή. Αφέθηκε ελεύθερος καθώς η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.