, Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Ισόβια για τη φονική ληστεία στην Τούμπα

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της φονικής ληστείας που έγινε τον περσινό Νοέμβριο σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα, με τραγικό θύμα ένα 44χρονο υπάλληλο.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 11 χρονων στον 27χρονο βασικό κατηγορούμενο, αλβανικής καταγωγής, για τη δολοφονία, ενώ επέβαλε φυλάκιση 4 χρονών και 2 μηνών στον 36χρονο συνεργό του, που αφέθηκε ελεύθερος καθώς η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η φονική ληστεία είχε γίνει όταν ο 27χρονος είχε εισβάλει στο ψιλικατζίδικο κρατώντας ένα πιστόλι όπου εργαζόταν ο 44χρονος. Παρότι είχε πάρει όλα τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή, όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε τη σκηνή του φόνου, άρχισε να ζητάει περισσότερα και τότε ο υπάλληλος αντέδρασε προσπαθώντας να του αποσπάσει το όπλο που κρατούσε. Ο 27χρονος όμως, όπως άλλωστε παραδέχτηκε στην απολογία του, τον πυροβόλησε στο κεφάλι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Έξω από το κατάστημα τον περίμενε ο 36χρονος Έλληνας.

Τραγική φιγούρα στη δίκη ήταν ηλικιωμένη μητέρα του 44χρονου η οποία στην κατάθεση της περιέγραψε τη θλιβερή στιγμή όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του γιου της και μάλιστα μέσα στο ταξί με το οποίο πήγαινε στο νοσοκομείο να τον δει ως τραυματιά. Η γυναίκα ανέφερε ότι ο γιος της ήταν η τελευταία μέρα που δούλευε στο συγκεκριμένο κατάστημα καθώς θεωρούσε ότι το περιβάλλον δεν ήταν ασφαλές, ειδικά τη νύχτα.

Στην απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήθελε να σκοτώσει τον 44χρονο υποστηρίζοντας ότι βρήκε κάτω από μία γέφυρα το όπλο και δεν γνώριζε ότι έχει σφαίρα όταν όπλισε. Κυνικά όμως παραδέχτηκε ότι μετά την άγρια δολοφονία μαζί με τον 36χρονο πήγαν και έκαναν χρήση ναρκωτικών. Οι δύο κατηγορούμενοι πάντως αναμένεται να απολογηθούν πάλι αύριο για σειρά ληστειών σε παρόμοια καταστήματα.