, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κ. Αποστόλου – Πρόεδρος Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας: Ο πόλεμος πλήττει την ελληνική κονσερβοποιία

80.000 ΤΟΝΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΕΣΤΕΛΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Ελλάδα χάνει τη μεγάλη αγορά της Ρωσίας, αλλά και της Λευκορωσίας – Ουκαρανίας που απορροφά το 1/3 της ετήσιας παραγωγής του χυμού ροδάκινου (40.000 τόνοι ροδάκινα) και το 10% της πρώτης ύλης που μεταποιείται σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού και κομπόστας  υποστήριξε  ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας Κώστας Αποστόλουμιλώντας στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.

Ο ίδιος τόνισε πως η ποσότητα που έστελνε η Ελλάδα σε αυτές τις τρεις χώρες ξεπερνά τις 80.000 τόνους ροδάκινα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αγορές που θα μπορούσαν να καλύψουν τις απώλειες. Ο κλάδος της κονσερβοποιίας είναι σχεδόν αποκλειστικά εξαγωγικός και ήδη καλύπτονται οι ανάγκες των άλλων χωρών. Ο κ. Αποστόλου προτείνει την άμεση εφαρμογή προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τα οποία θα αγοραστούν οι ποσότητες που λόγω του πολέμου παραμένουν αδιάθετες. Ο κλάδος της κονσερβοποιίας φέρνει ετήσιο συνάλλαγμα στην Ελλάδα που προσεγγίζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ και δίνει δουλειά σε 10.000 ανθρώπους, υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου.

Εκτός από τον πόλεμο, ο  Κ. Αποστόλου αναφέρθηκε και στο ανεξέλεγκτο, όπως το χαρακτήρισε, κόστος παραγωγής, με το κουτί τις κονσέρβας να έχει αυξηθεί 60%, η ζάχαρη 50% και η ενέργεια να έχει τριπλασιαστεί.

Δείτε τι είπε ο κ. Αποστόλου: https://youtu.be/9u7BFtMAkps

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.