, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Κακουργιοδικείο: Στα «μαλακά» και με έκτιση κατ’ οίκον παιδοκτόνος από το Κιλκίς

Στα «μαλακά» έπεσε ηλικιωμένος που καταδικάστηκε για το θάνατο του 43χρονου γιου του, τον οποίο πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα στο σπίτι του στα Ρύζια Κιλκίς στα τέλη Δεκεμβρίου 2021. Το δικαστήριο έκρινε ότι το έγκλημα τελέστηκε από τον 72χρονο σε κατάσταση άμυνας και ότι προηγουμένως δέχτηκε επίθεση από τον τοξικομανή γιο του, ενώ του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη από τη συμπεριφορά του θύματος. Του επέβαλε κάθειρξη 7,5 χρόνων και μάλιστα αποφασίστηκε η ποινή του να εκτιθεί κατ΄ οίκον.

Το αιματηρό επεισόδιο έγινε όταν θύμα και ηλικιωμένος διαπληκτίστηκαν. «Όταν ερχόταν στο σπίτι μου πάντα έτρωγα ξύλο», υποστήριξε στην απολογία του ο 72χρονος. Σύμφωνα με τις περιγραφές του παρ’ ότι ξυλοκοπήθηκε και στο σπίτι έγινε μάχη με σπασμένα τζάμια, ο 43χρονος επέστρεψε. «Φοβήθηκα και πήρα το όπλο. Ήθελα να το δει και να φύγει, όμως αυτός ήρθε πάνω στην κάνη. Από τότε δεν θυμάμαι τίποτα. Τα έχασα όλα. Καλύτερα να έφευγα εγώ», ανέφερε.

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν η κατάθεση της πρώην συζύγου του κατηγορούμενου και μητέρας του δράστη, η οποία επέρριψε όλες τις ευθύνες στο θύμα. «Έλεγε ότι θα σκοτώσει τον πατέρα του και όλο το χωριό, δεν φταίει ο πατέρας του», υποστήριξε. Μάλιστα ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών που επιβεβαίωσαν τα προβλήματα που δημιουργούσε ο τοξικομανής 43χρονος. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με πρόθεση, καθ’ υπέρβαση των ορίων άμυνας, όπως ζήτησε ο συνήγορός του στον αρχικό ισχυρισμό του.