, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καταδικάστηκε η βρεφονηπιοκόμος για την κακοποίηση παιδιών στη Θεσσαλονίκη

Σε φυλάκιση 3 χρόνων και 9 μηνών, καταδικάστηκε η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος ιδιωτικού παιδικού σταθμού της Θεσσαλονίκης που καταγγέλθηκε από νεαρή συνάδελφό της ότι χτυπούσε τα βρέφη ηλικίας μικρότερα των 20 μηνών.

«Χτυπούσε τα παιδάκια στα μάγουλα ή στα χέρια. Όταν την έβλεπαν κοκάλωναν από τον φόβο τους», είπε η καταγγέλλουσα στην κατάθεσή της στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Η βρεφονηπιοκόμος αφέθηκε ελεύθερη καθώς η έφεσή της έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το δικαστήριο καταδίκασε τη βρεφονηπιοκόμο για πρόκληση απλών σωματικών κακώσεων σε βάρος εννέα ανήλικων παιδιών του παιδικού σταθμού, τρεις περιπτώσεις τετελεσμένες και επτά σε απόπειρα, παρ’ ότι η ίδια αρνήθηκε ότι έγινε οτιδήποτε επιμένοντας πως όλα είναι σκευωρία επειδή η καταγγέλλουσα ήθελε να διεκδικήσει τη θέση της. Νωρίτερα όμως η νεαρή βρεφονηπιοκόμος περιέγραψε μία προς μία τις σκηνές της κακοποίηση για εννέα βρέφη του παιδικού σταθμού. «Ένα παιδί καθόταν και παρατηρούσε και το χτύπησε με το πόδι της. Έπεσε κάτω και χτύπησε», ανέφερε. «Ένα άλλο το χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα το κεφάλι του να χτυπήσει στον τοίχο. Μετά το μωρό έπεσε», συνέχισε.

Αυτό που προξένησε εντύπωση είναι πως ακόμη μία βρεφονηπιοκόμος παρ’ ότι αρχικά περιέγραψε την ίδια κακοποιητική συμπεριφορά με ειδικές λεπτομέρειες στην αστυνομία, στο δικαστήριο επιχειρούσε να ανασκευάσει όσα είπε υποστηρίζοντας ότι θόλωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στην αστυνομία. «Τα χτυπούσε όλα τα παιδιά στα καρεκλάκια τους. δεν αφήναμε να τα πλησιάζει, της τα παίρναμε από τα χέρια επειδή τας χτυπάει», ανέφερε στην προανακριτική της κατάθεση η δεύτερη βρεφονηπιοκόμος, όμως στο δικαστήριο είπε ότι δεν ισχύει τίποτε. Μάλιστα το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά στον εισαγγελέα για να κινηθούν διαδικασίες σε βάρος της για ψευδορκία.

Οργισμένοι συγκεντρώθηκαν στο δικαστήριο γονείς παιδιών που κλήθηκαν και κατέθεσαν στην αστυνομία για όσα καταγγέλθηκαν. «Είμαι οργισμένος, ζούμε ένα σοκ στο σπίτι μας, δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω για όσα έγιναν», είπε χαρακτηριστικά ένας πατέρας βρέφους 14 μηνών.

Στην απολογία της η 47χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι δεν έχει πειράξει κανένα παιδί, ότι τα αγαπάει και για κάθε τί που συνέβαινε στα 27 χρόνια που υπηρετεί στον συγκεκριμένο σταθμό ειδοποιούσε τους γονείς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.