, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γυμναστή για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του

Σε φυλάκιση 17 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε καθηγητής λυκείου που είχε καταγγελθεί από μαθήτριες σχολείου της Θεσσαλονίκης σε σεξουαλική παρενόχληση. Τότε μάλιστα οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους, ζητώντας την απομάκρυνση δύο καθηγητών, ο ένας εκ των οποίων αναμένεται να δικαστεί το επόμενο διάστημα.  

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 58χρονο καθηγητή για κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση για τη συμπεριφορά του καθηγητή απέναντι σε τέσσερις μαθήτριες. Στο δικαστήριο οι γονείς των μαθητριών κατέθεσαν όσα τους περιέγραψαν τα παιδιά τους, που τους οδήγησε να καταγγείλουν μαζικά τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου, όπως και ενός άλλου συναδέλφου του, του ίδιου σχολείου, ο οποίος έχει καταγγελθεί για παρόμοια συμπεριφορά από εννέα μαθήτριες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γυμναστής τόσο φραστικά όσο και με χειρονομίες παρενόχλησε από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2021 τις μαθήτριες. 

Στην απολογία του ο καθηγητής, που έχει τεθεί σε αργία από την αποκάλυψη των καταγγελιών, αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτε επιλήψιμο από την πλευρά του. Κρίθηκε ένοχος παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.  

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.