, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καταδίκη στη Θεσσαλονίκη για revenge porn: Είδε φωτογραφίες της στο ίντερνετ έξι χρόνια μετά 

Φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 9.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 38χρονο ο οποίος κατηγορήθηκε για διακίνηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων της πρώην συντρόφου του σε μία ακόμη υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας.

Η 36χρονη είδε τις ευαίσθητες εικόνες της σε προφίλ αγνώστου συγκεκριμένης ιστοσελίδας έξι χρόνια μετά τη λήξη της σχέσης της. 

«Δεν μπαίνω στο ίντερνετ. Φοβάμαι μην έρθει κάποιο email σε μένα, στον άντρα μου, στο παιδί μου. Με κυνηγούν αυτές οι φωτογραφίες, δεν το έχω ξεπεράσει», κατέθεσε η γυναίκα στο δικαστήριο. Όπως εξιστόρησε στην κατάθεσή της ο κατηγορούμενος το 2011 τη φωτογράφισε εν είδει ερωτικού παιχνιδιού, «όμως αμέσως του είπα να τις διαγράψει και με διαβεβαίωσε ότι το έκανε». Αντίθετα οι φωτογραφίες εμφανίστηκαν σε προφίλ αγνώστου για το οποίο δεν έγινε ποτέ έρευνα από τις διωκτικές αρχές παρά τη μήνυση της γυναίκας, η οποία τις είδε το 2017 στο διαδίκτυο. Η ίδια έλαβε ένα μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο πληροφορήθηκε για τη δημοσίευση των φωτογραφιών.  

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν διακίνησε ο ίδιος τις φωτογραφίες και ανέφερε ότι είχαν μείνει σε μία κάρτα φωτογραφικής μηχανής που άφησε στο σπίτι του στην Κατερίνη και την οποία του έκλεψαν. «Δεν υπάρχει λόγος να στείλω τις φωτογραφίες κάπου αφού το δάχτυλο θα δείξει εμένα», υποστήριξε αρνούμενος ότι διακίνησε το υλικό.  

«Δίκαιη και καινοτόμα απόφαση»

«Πρόκειται για μία δίκαιη απόφαση η οποία είναι ταυτόχρονα και καινοτόμα, διότι δεν αφορά την απ’ ευθείας δημοσίευση από τον κατηγορούμενο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων της πρώην συντρόφου του, αλλά ότι τις κατέστησε προσιτές σε τρίτο πρόσωπο», σχολίασε η συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας Άρτεμις Διαλυνά. «Το δικαστήριο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έστειλε ένα μήνυμα ότι τέτοιες πράξεις ως απότοκες της τεχνολογικής εξέλιξης δεν θα είναι πλέον ανεκτές. Αποφάσισε να προστατέψει το θύμα που απέδειξε με στοιχεία όσα είχε υποστεί», συμπλήρωσε ο έτερος εκ των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας Νάσος Διαλυνάς.  

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.