, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας στη δίκη Γιαννόπουλου ζήτησε την ενοχή του

Ο εισαγγελέας της έδρας, του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αγορεύοντας στη δίκη του γνωστού μουσικού, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών ντράμερ στο συγκρότημα των «Πυξ Λαξ, ζήτησε σήμερα, να μη χορηγηθεί αναστολή στον 70χρονο Γιώργο Γιαννόπουλο για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 6χρονης στον Ωρωπό και να καταδικαστεί σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο εισαγγελέας, ήταν “καταπέλτης” για τον κατηγορούμενο, ο οποίος πάντως στην απολογία του στο δικαστήριο, αρνήθηκε το αδίκημα που αντιμετωπίζει, βάλλοντας κατά της οικογένειας της ανήλικης και υποστηρίζοντας πως τον στοχοποιήσε επειδή δεν ψευδομαρτύρησε, σε αντιδικία τους, όπως του είχαν ζητήσει.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Δεν μπόρεσε να δώσει καμία πειστική απάντηση. Ο κατηγορούμενος διακατέχεται από έναν διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο με απουσία ενοχών», ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας.

«Όλα αυτά συνδυάζονται με μια χειριστική συμπεριφορά του κατηγορουμένου και προς το δικαστήριο. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε σε 12 έτη. Θεωρώ ότι με την απόφαση του όμως ταυτόχρονα διέπραξε μια δικονομική αντίφαση και ένα ατόπημα. Τον έκρινε ένοχο και παράλληλα του έδωσε τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος. Αυτό το ατόπημα καλείστε σήμερα να εξομαλύνετε και να καταργήσετε», πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί στη δίκη, η απολογία του Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος υποστήριξε πως δεν παρενόχλησε την ανήλικη αλλά οι γονείς της, όπως είπε, την έκαναν να πιστέψει ότι όντως υπήρξε θύμα εκμεταλλευόμενοι την ψυχολογική της αστάθεια.

«Νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο κρατουμένων και σύντομα θα κάνω επέμβαση για τον προστάτη. Υπήρξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο. Προσπαθώ να καταλάβω πως έφτασα σε αυτό το σημείο», ανέφερε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, κρατώντας στο χέρι του σακουλάκι με καθετήρα.

«Με έχουν βάλει στη φυλακή 70 χρόνων για κάτι που δεν έχω κάνει. Λέει (η μητέρα του κοριτσιού) ότι παρενοχλούσα το παιδί της. Τι δουλειά είχα εγώ με το παιδί της; Είχα δουλειά, οικογένεια, φίλους. Θα κάτσω να ασχοληθώ με το παιδί της; Ποιος ο λόγος;», ανέφερε ο κατηγορούμενος, αρνούμενος τα σε βάρος του στοιχεία που τον θέλουν να τελεί την αξιόποινη πράξη στην αυλή του σπιτιού του, βάζοντας την ανήλικη να κάθεται στα γόνατα του και να ασελγήσει σε βάρος της πίσω από το τραπεζομάντηλο του τραπεζιού.

«Κάτω από το τραπέζι; Με τραπεζομάντηλο μακρύ; Που καλύπτει έναν άνθρωπο δυο μέτρα; Που ακούστηκαν αυτά; Με πνίγει αυτό που ακούω. Αυτοί βγάζουνε τις δικογραφίες στα κανάλια για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Εγώ δεν βγήκα ποτέ. Λέω την αλήθεια», είπε ο κατηγορούμενος.

«Τον Μάιο του 2013 ο πατέρας της ανήλικης πήρε και είπε ότι θα μου κάνουν καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τους ανθρώπους, τους σέβεται. Μέχρι στιγμής όλοι μου συμπαραστέκονται και πιστεύουν στην αθωότητα μου. Έχω πάρει άλλες αρχές από τους γονείς μου. Ακόμα και τώρα προσπαθώ να βοηθάω τον κόσμο. Κάνω δωρεές στην εκκλησία, στο χαμόγελο του παιδιού, στον Άγιο Κυπριανό, στην Αγία Βαρβάρα, στην Παναγία της Καλαμάτας. Βοηθάμε και εγώ και η σύζυγος. Σέβομαι τους πάντες από τον ΑΜΕΑ μέχρι τον πρωθυπουργό και τον βασιλιά. Θέλουν να καταστρέψουν τη ζωή μου», ανέφερε ακόμη ο ντράμερ.

Ο 70χρονος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του δέχθηκε ερωτήσεις των μελών της έδρας για το αν το παιδί επισκεπτόταν το σπίτι του. Ο μουσικός αν και αρχικά ήταν κατηγορηματικός ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει στη συνέχεια υποστήριξε: «Μόνο με τους γονείς της. Και με τη φίλη της. Δεν ήμουν θυρωρός ούτε έπαιρνα παρουσίες. Μπορεί να είχε έρθει και να μην την έχω δει».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την τελική απόφασή του.