, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 14 χρόνων σε ηλικιωμένο για σεξουαλική κακοποίηση των εγγονών του

Ένοχος για γενετήσιες πράξεις σε τρεις ανήλικες εγγονές του 9 οι δύο και 12 χρόνων η τρίτη, κρίθηκε ο 79χρονος παππούς τους. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε τον Μάιο του 2020 όταν περαστικός είδε τον ηλικιωμένο να ασελγεί στην 9χρονη εγγονή του στο κέντρο της Νεάπολης, στο Ρολόι. Ειδοποίησε το «Χαμόγελο του παιδιού», στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία και ύστερα από αναζητήσεις εντοπίστηκε ο ηλικιωμένος λίγες ημέρες αργότερα.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης παρά την άρνησή του τον καταδίκασε για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια αναφορικά με τη μία 9χρονη και για γενετήσιες πράξεις για τα άλλα δύο παιδιά σε συνολική ποινή κάθειρξης 14 χρόνων. Παρ’ ότι στο δικαστήριο μεγαλύτερη εγγονή του 79χρονου και αδερφή των κοριτσιών υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι ο κατηγορούμενος παρεξηγήθηκε από τις κινήσεις του, οι καταθέσεις των ίδιων των παιδιών που διαβάστηκαν στο δικαστήριο ήταν συγκλονιστικές. Περιέγραφαν κάθε κίνησή του τονίζοντας μάλιστα ότι προσπαθούσαν να τον αποφύγουν για αυτόν τον λόγο.

Ο ηλικιωμένος δεν ήταν παρών στη διαδικασία καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δικάστηκε μέσω της συνηγόρου του. Το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο, καθώς δέχτηκε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.