, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κάθειρξη 19 ετών για την απόπειρα γυναικοκτονίας στη Θεσσαλονίκη

Κάθειρξη 19 ετών, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 40χρονο Γεωργιανό, ο οποίος προσπάθησε να βιάσει τη γυναίκα του και στη συνέχεια να τη σκοτώσει με αλλεπάλληλες μαχαιριές τον περσινό Δεκέμβριο.

Τη γυναικοκτονία απέτρεψαν αστυνομικοί που είχαν κληθεί από το θύμα, όταν αρχικά πρόλαβε να κρυφτεί στην τουαλέτα. Έσπασαν την πόρτα και βρήκαν τον 40χρονο πάνω στο σώμα της 39χρονης να τη μαχαιρώνει.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεσή της στο Κακουργιοδικείο. Περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το μαρτύριο της, τα εφιαλτικά λεπτά που έζησε στο διαμέρισμά τους στο κέντρο της πόλης το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου 2021. «Ήθελε να με σκοτώσει. Το έλεγε ότι δεν θα φύγω από το σπίτι. Πρώτα προσπάθησε να με βιάσει και όταν τον έσπρωξα άρχισε να με μαχαιρώνει στο λαιμό. Έτρεξα στο μπάνιο. Κρατούσα την πόρτα για να μπει, την έσπρωχνε και τα κατάφερε. Αλλά είχα πάρει την αστυνομία. Δεν θα ζούσα. Ήμουν τυχερή», κατέθεσε.

Οι δύο αστυνομικοί που εισέβαλαν στο διαμέρισμα μετέφεραν ότι μπήκαν, επειδή άκουσαν τη γυναίκα να ουρλιάζει. Τον βρήκαν να τη μαχαιρώνει και προσπάθησε να τραυματίσει και τον έναν αστυνομικό.

Στην απολογία του ο 40χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν προσπάθησε να τη βιάσει, ούτε ήθελε να τη σκοτώσει. «Έλεγε ότι πήρε την αστυνομία και ότι θα με έβαζε στη φυλακή. Δεν ήθελα να μπω στη φυλακή. Το μαχαίρι δεν έκοβε. Το ήξερα», είπε. Το δικαστήριο τον καταδίκασε για όλα τα αδικήματα χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.