, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Kηδεία Ε. Τσιτλακίδη: Ύστατο «χαίρε» σε βαρύ πένθος με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα (ΦΩΤΟ + Video)

Αβάσταχτο ήταν το πένθος στο ύστατο «χαίρε» προς τον 31χρονο σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του μοιραίου F-4, η κηδεία του οποίου τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γρανίτη Δράμας.

Αποστολή: ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Τόσο η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό Αγίων Ταξιαρχών Γρανίτου Δράμας, όσο και η εν συνεχεία κηδεία του άτυχου σμηναγού στο κοιμητήριο του οικισμού, τελέστηκαν παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρόντες στην κηδεία, εκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Η σορός του κυβερνήτη του μοιραίου F4 Phantom τέθηκε αρχικά σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία, όπου έφτασε λίγο μετά τις 11.00 κι το μεσημέρι τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία. Νωρίτερα, έφτασαν στην εκκλησία υποβασταζόμενοι οι γονείς του, όπως επίσης και η αρραβωνιαστικιά του. Η μητέρα καταφθάνοντας στην εκκλησία, συνεχώς επαναλάμβανε «Ψηλά! Ψηλά!» κοιτώντας τον ουρανό, ενώ η αρραβωνιαστικιά του σμηναγού κρατούσε μια φωτογραφία τους, δίχως να πει λέξη.

Η οικογένειά του νεκρού αξιωματικού, αποφάσισε να μοιράσει στην τελετή λευκά τριαντάφυλλα και κουφέτα, καθώς ο σμηναγός, επρόκειτο να παντρευτεί τον Οκτώβριο.

Έξω από τον ιερό, μπροστά στον οποίο έχει συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, έχουν στήθηκαν δεκάδες στεφάνια, ανάμεσα στα οποία «ξεχώριζε» αυτό της οικογένειας του Γεωργίου Μπαλταδόρου, πιλότου που έχασε τη ζωή του το 2018 εν ώρα καθήκοντος.

Με το πέρας της εξόδιου ακολουθίας, η σορός του Ευστάθιου Τσιτλακίδη μεταφέρθηκε στο κοιμητήριο για την κηδεία.  Ο πατέρας του νεκρού κρατούσε το πηλίκιο και το ξίφος του γιού του, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε συνάδερφος και στενός φίλος του εκλιπόντος, ο οποίος επρόκειτο να γίνει και κουμπάρος του.

Τέλος, η στρατιωτική μπάντα παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους που άρχισαν όλοι μαζί να τον ψάλουν, αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο τιμή και ένα ύστατο «χαίρε» στον αδικοχαμένο αξιωματικό της Αεροπορίας που έπεσε εν ώρα καθήκοντος…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.