, Δευτέρα
22 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Κοιτάξτε με στα μάτια, είμαι η μάνα του Άλκη»

Με ένα ξέσπασμα βγαλμένο από αρχαία τραγωδία συνεχίστηκε την Τρίτη, για τρίτη μέρα, η δίκη των δώδεκα νεαρών οπαδών που κατηγορούνται για τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό και τραυματίες τους δύο φίλους του. Η μητέρα του άτυχου παιδιού στην κατάθεσή της προκάλεσε ανατριχίλα. Γύρισε στους κατηγορούμενους και τους ρώτησε «γιατί τον σκοτώσατε; Έτσι;».

Η γυναίκα, που όλο αυτό το διάστημα έχει δείξει μεγαλείο ψυχής με τη στάση της, όπως και ο σύζυγός της, ξεκίνησε την κατάθεσή της απευθυνόμενη στους ίδιους τους δώδεκα κατηγορούμενους. «Κοιτάξτε με. Σηκώστε τα κεφάλια σας. Αν είχατε μια σταγόνα αλήθειας στα λόγια σας, θα με κοιτάζατε κατάματα. Θα βλέπατε μέσα στα μάτια μου. Θα βλέπατε τον Άλκη». Αναφέρθηκε στο παιδί της λέγοντας ότι ήταν υπόδειγμα για όλους και πως δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στα σχολικά του χρόνια, ούτε και τους πρώτους έξι μήνες που ήταν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη.

«Μια κτηνωδία»

«Δεν ήταν δολοφονία αυτό. Ήταν μια κτηνωδία που πέρασε το δικό μου το παιδί», ανέφερε. Μάλιστα, απευθύνθηκε σε έναν προς έναν τους κατηγορούμενους, για ορισμένους προσθέτοντας και το όπλο που κρατούσε, συμπληρώνοντας ότι η μητέρα τους δεν ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 19χρονου. «Από τις δώδεκα μάνες καμία δεν ζήτησε συγγνώμη». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι το έγκλημα τελέστηκε από όλους τους κατηγορούμενους. «Το έκαναν όλοι μαζί ταυτόχρονα», είπε.

Νωρίτερα το ίδιο συγκλονιστικός ήταν και ο πατέρας του 19χρονου, ο οποίος άνοιξε τον κύκλο των καταθέσεων στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. «Είχαν σκοπό όλοι μαζί να σκοτώσουν», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «αναζητούσαν αθώα θύματα», όταν ρωτήθηκε από συνηγόρους αν ο γιος του ήταν οργανωμένος οπαδός του Άρη. Ο 59χρονος Αριστείδης Καμπανός μάλιστα μίλησε για οργανωμένο σχέδιο «το οποίο στον στρατό ονομάζουμε επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου».

«Για να ξεκοιλιάζεις»

Μάλιστα, απαρίθμησε τα στάδια αυτού του σχεδίου, όπως το χαρακτήρισε, και μίλησε για το κοινό σημείο από το οποίο ξεκίνησαν οι δώδεκα, έναν οπαδικό σύνδεσμο, για το γεγονός ότι άφησαν τα κινητά τους εκεί και οι υπόλοιποι τα απενεργοποίησαν, «στον στρατό το λέμε σιγή ασυρμάτου», όπως και ότι χρησιμοποίησαν όλοι όπλα, «το μαχαίρι Κάραμπιτ είναι για να ξεκοιλιάζεις», όπως είπε. Εξέφρασε την αμφιβολία του αν κάποιοι είχαν διαφορετικό βαθμό συμμετοχής στη δολοφονική επίθεση. «Αν κάποιος ήθελε να κάνει κάτι άλλο, θα αντιδρούσε όταν έβλεπε να χτυπούν τον Άλκη και να φωνάζει “μη με χτυπάτε άλλο”. Θα συμπεριφερόταν ανθρώπινα», σημείωσε.

Η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί την Πέμπτη με την κατάθεση της αδελφής του 19χρονου και του φίλου του Άλκη που τραυματίστηκε από το μένος των οπαδών στην επίθεση που δέχτηκαν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.