Ο καθηγητής και το σεξ
Σε ένα πρόσφατο συνέδριο στο οποίο παρευρέθηκα απλά ως καλεσμένη συνέβη το εξής: Ενώ το βασικό θέμα της συνεδρίου ήταν γυναικολογικό, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να προσκαλέσει ανάμεσα στους ομιλητές και μία συνάδελφο μου, και επιδραστική χρήστρια των social media που ασχολείται με τον γυναικείο οργασμό και μάλιστα κάνει και συνεδρίες για το θέμα, συμβουλεύοντας στην ουσία γυναίκες για το πώς μπορούν να νιώσουν και εκείνες οργασμό.
Η εν λόγω ομιλήτρια παρουσίασε την ανάλυση της σε μία κυριολεκτικά κατάμεστη αίθουσα, όπου όχι μόνο δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα αλλά και δεν ακουγόταν ούτε ένα κιχ.
Η ομιλία της ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Αφορούσε το δικαίωμα στον οργασμό, τα εκατομμύρια γυναίκες που έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή, τις γυναίκες που δεν γνωρίζουν τα αναπαραγωγικά τους όργανα, και τις κρατούσες αντιλήψεις που εκτιμούν ότι μία γυναίκα είναι καλή στο σεξ μόνο όταν ικανοποιούν τους άντρες τους. Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα σημεία της ομιλίας της ήταν η προτροπή της και στα νέα κορίτσια να γνωρίζουν το σώμα τους και μέσω της αυτοικανοποίησης, όπως κάνουν και τα αγόρια στην εφηβεία.
Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία της το προεδρείο σχολίασε κάποια σημεία της ομιλίας τα οποία η ίδια απάντησε. Μάλιστα ο ένας καθηγητής γυναικολογίας από το πάνελ σχολίασε με στοιχεία πόσο δικαιώνονται αυτά που ανέφερε η ομιλήτρια.
Και μετά πήρε το λόγο ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής. Και αφού την επαίνεσε για τα πολλά στοιχεία που παρουσίασε της είπε «Ωστόσο ήταν μεταξύ τους όλα ασύνδετα».
Και την άδειασε. Η ίδια δικαιολογήθηκε λέγοντας πως δεν είναι γιατρός και η μελέτη της είναι περισσότερο εμπειρική και κοινωνιολογική.
Και μετά πήρε το λόγο ένα ακόμα μέλος της οργανωτικής επιτροπής που κατά τύχη ήταν και η σύζυγος του προέδρου και άρχισε να αναφέρεται στην ογκολογική διάσταση του οργασμού (κατά πόσο μετά από ογκολογικές επεμβάσεις μία γυναίκα μπορεί να ολοκληρώσει) μιλώντας με αμιγώς επιστημονικούς όρους στα αγγλικά και ρωτώντας τους παρευρισκόμενους για τους ελληνικούς όρους (δραστηριοποιείται στην Αγγλία). Whatever απάντησε η ίδια όταν της είπαν τον όρο. Και την ξαναάδειασε. Η ομιλήτρια ευγενέστατα επανέλαβε πως δεν είναι γιατρός και πως προσκλήθηκε ακριβώς για να δώσει μία άλλη γυναικεία διάσταση.
Και αναρωτήθηκα: όταν αδειάζεις έναν καλεσμένο σου δεν είναι σαν να αδειάζεις τον εαυτό σου; Ή μήπως το έκανε για να είναι καλυμμένος απέναντι σε σχόλια από τους συναδέλφους του;
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA