14:12, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

ΟΑΣΘ: Επίθεση κατά των εργαζομένων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Δριμύτατο «κατηγορώ» σε βάρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ εξαιτίας του «μπαράζ» απεργιακών κινητοποιήσεων που αυτοί ανακοίνωσαν για τν Ιούλιο, εξαπολύει ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προκήρυξαν σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από αύριο, Τρίτη, όπου θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 16.00. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας αλλά και την επαναφορά των επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού που έχουν περικοπεί.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η διοίκηση του ΟΑΣΘ «απαντάει» στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για ενέργειες «σε βάρος των επιβατών και της Θεσσαλονίκης». Χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις «μη νόμιμες», καθώς «παραβαίνουν τη βασική υποχρέωση από το νόμου» του συνδικάτου εργαζομένων να διαθέσει προσωπικό ασφαλείας. «Μέχρι σήμερα το Συνδικάτο κωφεύει στις εκκλήσεις μας να επιδείξει αίσθημα ευθύνης και να μην ταλαιπωρήσει το επιβατικό κοινό», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Σκόδρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

Σε μια ακόμη ενέργεια σε βάρος των επιβατών και της Θεσσαλονίκης, προχωρά το Συνδικάτο στον ΟΑΣΘ, καθώς αποφάσισε να προκηρύξει μη νόμιμες στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες.

Έτσι, προκήρυξε μέσα στον Ιούλιο έξι στάσεις εργασίας και δύο 24ωρες απεργίες, ξεκινώντας από αύριο Τρίτη, 5 Ιουλίου, με διακοπή της αστικής συγκοινωνίας για έξι ώρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Μάλιστα, το Συνδικάτο παραβαίνει την βασική υποχρέωσή του από τον νόμο, να διαθέσει προσωπικό ασφαλείας!

«Το Συνδικάτο κρούει ανοιχτές θύρες, καθώς τα αιτήματα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για τη χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινού και Θέσης Ευθύνης έχουν γίνει αποδεκτά και επίκειται η νομοθετική ρύθμισή τους. Επομένως δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας και καταλήγει: «Μέχρι σήμερα το Συνδικάτο κωφεύει στις εκκλήσεις μας να επιδείξει αίσθημα ευθύνης και να μην ταλαιπωρήσει το επιβατικό κοινό, καθώς όλα τα ζητήματα έχουν, στην ουσία τους, διευθετηθεί και το μόνο που απομένει είναι η διεκπεραίωση της αναπόφευκτης διαδικασίας. Εφεξής, το Συνδικάτο έχει την αποκλειστική ευθύνη, καθώς είναι καιρός να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να εκβιάζει τους πολίτες και να πλήττει την Θεσσαλονίκη».