15:28, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων τον Ιούλιο από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης μέσα στον Ιούλιο, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν να σκληρύνουν την στάση τους και να προχωρήσουν σε σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως ακριβώς είχε γράψει ήδη από το Σάββατο η Karfitsa.

Εξάωρες στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες, εξαγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) από αύριο έως τις 22 Ιουλίου, υποστηρίζοντας ότι «η αδιαφορία των αρμόδιων υπουργείων στην αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της κοροϊδίας και του εμπαιγμού».

«Συνεχίζουμε οι εργαζόμενοι να παραμένουμε χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), δίχως την επιστροφή των προβλεπόμενων και νομοθετημένων επιδομάτων μας που μας στερεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ εδώ και μήνες, και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την αβεβαιότητα και τον φόβο για αναδρομική περαιτέρω μείωση των μισθών μας» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου τους.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων:

  • Στις 5, 7, 11, 15 Ιουλίου: Στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 16.00
  • Στις 13 Ιουλίου: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
  • Στις 18 και 22 Ιουλίου: 24ωρη στάση εργασίας

Να σημειωθεί, ότι μετά τη γνωστοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων εκ μέρους των εργαζομένων, η διοίκηση του ΟΑΣΘ προχώρησε σε σκληρή ανακοίνωση σε βάρος τους και άνοντας λόγο για ενέργειες «σε βάρος των επιβατών και της Θεσσαλονίκης»