, Πέμπτη
22 Φεβρουαρίου 2024

Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ: Πότε ξεκινούν οι εργασίες (Video)

Σε τρία περίπου χρόνια η Θεσσαλονίκη θα διαθέτει παιδιατρικό νοσοκομείο, σύμφωνα με την CFO του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, Χριστίνα Λαμπροπούλου.

Με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό, το νοσοκομείο επιδιώκει όχι μόνο τη θεραπεία αλλά και την πρόληψη των παιδικών ασθενειών. Ο εξοπλισμός του θα συμβάλει όχι μόνο στη διάγνωση αλλά και την αντιμετώπιση ποικίλων παθήσεων, σε ένα υπερσύγχρονο καινοτόμο και πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον νοσοκομείων κτίριο.

Για την ικανοποίηση μιας «εμφατικής και διαχρονικής» ανάγκης της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας μίλησε σε συνέντευξη της στο Euro2day.gr, η CFO του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, Χριστίνα Λαμπροπούλου.

Πρόκειται για τη Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ, ο συνολικός προϋπολογισμός της οποίας ξεπερνά το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, εκ των οποίων τα περισσότερα διατίθενται στη δημιουργία τόσο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, όσο και εκείνων σε Σπάρτη και Κομοτηνή, με προϋπολογισμό της τάξης των 500 εκατ. ευρώ και ανάδοχο τον όμιλο Άβαξ, σημείωσε η Λαμπροπούλου.