, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Παρέμβαση εισαγγελέα για την καταγγελία δημοσιογράφου ότι έδεσαν τον πατέρα του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου Νίκου Aσλανίδη, ο οποίος ανέφερε ότι ο 98χρονος πατέρας του, που εισήχθη σε κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», δέθηκε και ξυλοκοπήθηκε από το προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τον ακινητοποίησαν στο κρεβάτι δένοντας τα χέρια του και του προκάλεσαν μώλωπες.

Ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Μητσιόπουλος ζήτησε από τον πταισματοδίκη να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης και της παράνομης βίας όπως επίσης και να ερευνηθεί εάν έχει γίνει έκθεση ελέγχου από τον αρμόδιο επιθεωρητή και να προσκομισθεί όπως επίσης αν έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθούν κι άλλα αδικήματα που ενδεχομένως να έχουν τελεστεί, αφού πρώτα κληθεί να καταθέσει ο καταγγέλλων δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης.

Το νοσοκομείο σε ανακοίνωση του ήδη έχει υποστηρίξει πώς ο ηλικιωμένος δεν ήταν συνεργάσιμος και για αυτό προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.

Εκπρόσωποι του ιδρύματος θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.