, Κυριακή
05 Μαΐου 2024

search icon search icon

Πορεία για το Πολυτεχνείο: Επίθεση με μολότοφ στη λήξη της – Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές(φωτο-vid)

Με μολότοφ επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις εκατό άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που έλαβαν μέρος στην πορεία έξω από το Πολυτεχνείο. Τη στιγμή μάλιστα που όλα έδειχναν ότι η πορεία είχε λήξει, αρκετοί μπήκαν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου ενώ υπήρξαν επεισόδια με ανταλλαγή χημικών δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Εγνατία οδό. Στην Πύλη εμπορίου της ΔΕΘ άναψαν φωτιές.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές πέντε ατόμων, δυο ανδρών και τριών γυναικών.

ΕΚΑΨΑΝ ΣΗΜΑΙΑ

Περισσότερα από 14.000 άτομα είναι συγκεντρωμένα έξω από το αμερικανικό Προξενείο. Εκεί βρίσκεται η «κεφαλή» της πορείας ενώ έκαψαν αμερικανική σημαία τη στιγμή που ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν την πορεία.

Η αστυνομία από νωρίς ήταν επί ποδός για τις πορείες που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης, με αφορμή την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί σε όλο το μήκος της Εγνατίας για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Το πλήθος κατευθύνθηκε προς το Πολυτεχνείο. Οι μισοί μπήκαν μέσα στο χώρο ενώ οι υπόλοιποι έμειναν στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.