, Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

search icon search icon

Σκληραίνει η κόντρα Πολιτείας – Εκκλησίας για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σκληραίνει η κόντρα Πολιτείας – Εκκλησίας με φόντο το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, με απόφαση της Ιεράς Συνοδού η Κυριακή της Ορθοδοξίας στις 24 Μαρτίου θα εορταστεί, όχι στον Μητροπολιτικό ναό αλλά στην Ιερά Μονή Πετράκη, χωρίς να προσκληθούν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Μάλιστα, η απόφαση αυτή, έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο σε κυβερνητικά όσο και σε στελέχη της αντιπολίτευσης.

«Η Εκκλησία αποφάσισε να λειτουργήσει σε μια άλλη εκκλησία. Αν πάει ο πολιτικός, θα του πουν μην πας;», λέει ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος σε απόσπασμα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι».

«Δε διώξαμε κανέναν και δε θα διώξουμε κανέναν. Αλλά ότι δε θα βάλουμε καρέκλα να κάτσει η κυρία πρόεδρος είναι λάθος; Ας πάει η κα πρόεδρος στην εκκλησία. Και ποιος θα της πει γιατί πήγες; Δεν την έδιωξε κανείς. Η εκκλησία επέλεξε να πάει σε άλλη εκκλησία, είναι δικαίωμά της».

«Η Εκκλησία δεν πολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται, αλλά πορεύεται. Θέλεις να είσαι με την Εκκλησία και τον Χριστό; Είσαι. Είσαι με τον διάολο; Είσαι. Εσύ το διαλέγεις».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.