, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στη φυλακή για 3 μήνες ο Βούλγαρος για την απάτη με το τροχαίο 

Φυλάκιση 3 ετών, από τα οποία οι 3 μήνες θα εκτιθούν στις φυλακές και οι υπόλοιποι αναστέλλονται επί τριετία, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 21χρονο Βούλγαρο, ο οποίος συνελήφθη να παραλαμβάνει τσαντάκι με 5.000 ευρώ από 59χρονη που κινδύνευσε να πέσει θύμα απάτης. Ο νεαρός εντοπίστηκε από αστυνομικούς που επιτηρούσαν το σημείο όπου η γυναίκα άφησε τα χρήματα.  

Η 59χρονη την περασμένη Πέμπτη έλαβε τηλεφώνημα από άγνωστο που προσποιήθηκε ότι ήταν γιατρός και της μετέφερε ότι ο αδελφός της έπεσε θύμα τροχαίου και ότι έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί, γι’ αυτό απαιτούσε το ποσό των 35.000 ευρώ. Η γυναίκα συμφώνησε να καταβάλλει ένα μέρος του ποσού, συγκεκριμένα 5.000 ευρώ και συμφωνήθηκε να αφήσει το τσαντάκι με τα χρήματα κάτω από κάδο σκουπιδιών στην περιοχή του Βαρδαρίου.  

Με μήνυμα που έστειλαν οι εγκέφαλοι του κυκλώματος στο κινητό τηλέφωνο του 21χρονου τον ενημέρωναν πού θα έβρισκε τα χρήματα. Μόλις η γυναίκα απομακρύνθηκε ο 21χρονος προσέγγισε το σημείο και παρέλαβε το τσαντάκι, όμως εκείνη την ώρα ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας. Στην απολογία του στο αυτόφωρο αρνήθηκε ότι γνώριζε από πού προέρχονται τα χρήματα.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 3 ετών για απόπειρα απάτης και οι 3 μήνες εξ αυτών έκρινε ότι έπρεπε να εκτιθούν από τον κατηγορούμενο, που οδηγήθηκε στις φυλακές.   

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.