, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Στις φυλακές τέσσερις οπαδοί για τα σοβαρά επεισόδια στις Σέρρες

Στις φυλακές οδηγήθηκαν τέσσερις οπαδοί ηλικίας 28 έως 32 χρόνων που καταδικάστηκαν για τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν στις Σέρρες με τον τραυματισμό δύο ατόμων, 40 και 41 χρόνων, που είχε συνέπεια ο πρώτος να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 4 μηνών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή και συμπλοκή, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή καθώς τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Το επεισόδιο είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2015 όταν οι δύο παθόντες επιστρέφοντας από διασκέδαση άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα έξω από σύνδεσμο οπαδών στις Σέρρες. Χωρίς να αντιληφθούν ότι μέσα στο σύνδεσμο ήταν άλλοι οπαδοί αποχώρησαν όμως ακολουθήθηκαν από τους κατηγορούμενους οι οποίοι καταδικάστηκαν ότι με στυλιάρια στα χέρια τους ξυλοκόπησαν τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Από τότε, ο 40χρονος πρώην αστυνομικός έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι από τα τραύματα που του είχαν προκληθεί. Η αδερφή του εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση, λέγοντας ότι το δικαστήριο έστειλε μήνυμα για να σταματήσουν πράξεις οπαδικής βίας.