, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Στο φόρουμ των Δελφών

Γεωπολιτική, πολιτική, οικονομικά, εταιρικά, ESG, Soft Skills, νέα επιχειρηματικότητα, πολιτισμός Αυτά είναι κάποια από τα θέματα που κυριάρχησαν στο φετινό οικονομικό φόρουμ των Δελφών, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Ήμουν και πάλι εκεί. Εκεί όπου μπορείς να καταλάβεις ποιοι δημοσιογράφοι είναι στα πάνω τους, ποιοι πολιτικοί είναι περιζήτητοι, εκεί όπου οι καρτ βιζιτ δίνουν και παίρνουν και η λέξη δικτύωση είναι η λέξη κλειδί. Όχι δικτύωση, networking.

Εκεί όπου βλέπεις άπειρες καλοντυμένες γυναίκες, και άπειρους ευπαρουσίαστους άντρες που περι8μένουν σε ατέλειωτες σειρές για έναν πολυπόθητο καφέ.

Στο ξενοδοχείο που μου είχαν κλείσει οι διοργανωτές στο πρωινό συνάντησα συναδέλφους, πολιτικούς και δημοσιογράφους από τη Μέση Ανατολή. Στο βραδινό δείπνο που ήμουν καλεσμένη στο τραπέζι μου καθόταν μία πανέμορφη γυναίκα από την Ιορδανία που την αποκαλούσαν μεγαλειότατη. Και στην ταβέρνα που φάγαμε κοψίδια στην γειτονική Αράχωβα μπαινόβγαιναν πολιτικοί, υπουργοί και βουλευτές που χαλάρωναν από την κουραστική μέρα.

Στις τουαλέτες έβλεπες αγχωμένες συντονίστριες πάνελ να αλλάζουν παπούτσια, βγάζοντας τα αθλητικά και φορώντας γόβες (τα αθλητικά στη σακούλα του φόρουμ). Στα καφέ έβλεπες πολιτικούς από διαφορετικά κόμματα να ανταλλάσσουν απόψεις. Κουστουμαρισμένα στελέχη επιχειρήσεων να συζητούν για το πάνελ τους και σολωμούς στη σχάρα να ταίζουν πεινασμένα από την πολλή γνώση στομάχια.

Η διοργάνωση έχει γιγαντωθεί και είναι άψογη. Δεν γίνεται να λείπεις. ΟΙ εθελοντές είναι πρότυπα εθελοντών. Τα πάνελ είναι συνήθως στην ώρα τους και πάντα ενδιαφέροντα. Το πλήθος των συμμετεχόντων μετακινείται αγχωμένα από την μία άκρη της διοργάνωσης στην άλλη προκειμένου να μη χάσει καμία συζήτηση. Και τα βράδια το ένα πάρτυ διαδέχεται το άλλο όπου οι διεργασίες είναι εκτενείς.

Φέτος σχολιάστηκε ιδιαίτερα η απουσία, για πρώτη φορά του πρωθυπουργού. Όμως ήταν τόσα πολλά και τόσο ενδιαφέροντα τα πάνελ και οι θεματικές ενότητες που στο τέλος όλοι συμφώνησαν πως θα επανέλθουν του χρόνου.

Όσο για μένα, τη δεύτερη μέρα το έσκασα από τα πάνελ μόλις τελείωσε το δεύτερο δικό μου, έβαλα ξανά τα αθλητικά μου και πήγα στο Μαντείο των Δελφών. Δεν μπόρεσα να μπω μέσα, αλλά η ενέργεια ήταν μαγική. Και όπως μου είπε ο ευγενέστατος ξενοδόχος «θα μεγαλώσω εδώ τα παιδιά μου. Οι αρχαίοι κάτι ήξεραν».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.