, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Συνελήφθη εξωσχολικός για το μαχαίρωμα μαθητή σε σχολείο του Ωραιοκάστρου

Νεαρός εξωσχολικός συνελήφθη κατηγορούμενος για την επίθεση με μαχαίρι σε 18χρονο μαθητή λυκείου στις 11 το πρωί στην αυλή του 2ου λυκείου Ωραιοκάστρου. Ο νεαρός, ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς ότι μαζί με άλλα δύο άτομα εισέβαλαν στο σχολείο και εκείνος πιάστηκε στα χέρια με τον μαθητή. Ο τελευταίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο έχοντας τραύμα στο χέρι.

Το περιστατικό έγινε μπροστά σε μαθητές του σχολείου. Οι τρεις νεαροί κατευθύνθηκαν στον 18χρονο μαθητή και ο συνομήλικός του εξωσχολικός, πρώην μαθητής του ίδιου σχολείου, τον επιτέθηκε και πιάστηκαν στα χέρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών ο 18χρονος εξωσχολικός τραυμάτισε τον μαθητή με μαχαίρι στο χέρι και αμέσως τράπηκε σε φυγή. Μάλιστα απευθυνόμενος σε άλλους μαθητές τους απείλησε να μην αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

Ο νεαρός στους αστυνομικούς φέρεται να υποστήριξε πως είχε προσωπικές διαφορές με τον μαθητή και ότι εκείνος πρώτος τον χαστούκισε, γι’ αυτό και χρησιμοποίησε το μαχαίρι του, για ν’ αμυνθεί. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν οι άλλοι δύο εξωσχολικοί που είχαν μπει μαζί του στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος. Ο μαθητής είναι καλά στην υγεία του.