, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Απαλλακτικό το βούλευμα για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης

Απαλλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο 27χρονος γόνος επιχειρηματικής οικογένειας, που είχε καταγγελθεί για το βιασμό 24χρονης σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που δημοσιεύτηκε σήμερα, Παρασκευή, έκανε δεκτή την επίσης απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως και κατέληξε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του 27χρονου.  

Ο νεαρός που είχε καταγγελθεί για το βιασμό είχε συλληφθεί και κατηγορήθηκε για γενετήσιες πράξεις χωρίς συναίνεση αδίκημα το οποίο αρνήθηκε. Το περιστατικό είχε συμβεί τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς και είχε πάρει διαστάσεις.  

Με το βούλευμα το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να παύσει η κατηγορία που βαρύνει τον 27χρονο. Δέχτηκε την εισαγγελική πρόταση η οποία έκρινε ότι η καταγγελία της νεαρής ήταν ψευδής και θεώρησε ότι η ερωτική συνεύρεση κατηγορούμενου και καταγγέλλουσας έγινε συναινετικά. Ακόμη με το βούλευμα επιδικάστηκαν στην 245χρονη καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα.  

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου Δημήτρης Τσάκος αμέσως μετά την έκδοση του βουλεύματος δήλωσε ότι «ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη για την εις βάρος του εξυφανθείσα κατηγορία. Η Δικαιοσύνη απεφάνθη». Από την άλλη πλευρά ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας της 24χρονης Αθανάσιος Ζιώγας ανέφερε ότι θα μελετήσουν το βούλευμα και θα αποφασίσουν για τις κινήσεις που θα γίνουν στο προσεχές διάστημα.  

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.