, Κυριακή
03 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Διαρρήξεις οχημάτων με…υπογραφή!

EUROKINISSI

Αρκετές διαρρήξεις οχημάτων μέσα σε δύο μήνες πραγματοποίησε ένας 24χρονος στην περιοχή της Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη. Το πρωτοφανές στοιχείο είναι πως ο νεαρός φρόντισε να αφήσει τα σημάδια του και έτσι οι αρχές έφτασαν και στην σύλληψή του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 24χρονος προχωρούσε σε στρέβλωση της πόρτας του οχήματος και τη θραύση των τζαμιών, έτσι ώστε να μπορεί να αποκτά πρόσβαση στο εσωτερικό του και να το ξαφρίζει.

Στους δύο μήνες της δράσης του “άνοιξε” 13 οχήματα και από το εσωτερικό τους το συνολικό χρηματικό ποσό των 713 ευρώ, εργαλεία, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών κ.α..

Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από συστηματική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τον χαρακτηριστικό τρόπο δράσης (στρέβλωση πόρτας και θραύση υαλοπινάκων), δώδεκα (12) περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων, από περιοχές της Μενεμένης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Ιουλίου 2023 έως μέσα Σεπτεμβρίου 2023 προέβη σε δώδεκα (12) διαρρήξεις οχημάτων (τετελεσμένες και σε απόπειρα), αφαιρώντας από το εσωτερικό τους το συνολικό χρηματικό ποσό των 713 ευρώ, εργαλεία, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών κ.α..

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.