, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για τη ματαίωση μεταμόσχευσης στο Ιπποκράτειο

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης προκάλεσε η ματαίωση μεταμόσχευσης ήπατος που είχε προγραμματιστεί για το περασμένο Σάββατο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η απουσία αναισθησιολόγου, λόγω έλλειψης της συγκεκριμένης ειδικότητας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη ματαίωση της επέμβασης και το μόσχευμα μεταφέρθηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο Αθήνας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ζήτησε να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο που αφορά κυρίως την υγεία του υποψήφιου λήπτη του μοσχεύματος, ο οποίος περίμενε τη μεταμόσχευση. Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστούν πρώτοι οι συγγενείς του για να μεταφέρουν τις επιπτώσεις και τους κινδύνους από τη ματαίωση της μεταμόσχευση στο Ιπποκράτειο.

Το φαινόμενο προβληματίζει έντονα και την εισαγγελική παρέμβαση είχαν ζητήσει τα μέλη του συλλόγου «ηπατομεταμοσχευθέντων ΗΠΑΡχω» οι οποίοι είχαν καταγγείλει ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν μειωθεί οι αναισθησιολόγοι, με συνέπεια να μην γίνονται επεμβάσεις και να κινδυνεύουν οι υποψήφιοι λήπτες μοσχευμάτων. Το συγκεκριμένο μόσχευμα ανήκε σε 27χρονο και είχε φτάσει στο Ιπποκράτειο από την Κύπρο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.