18:24, Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος μετά την καταδίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης

Κάθειρξη 6,5 χρόνων επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία σε 24χρονο ο οποίος καταγγέλθηκε από 14χρονη ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε αθώο για το αδίκημα του βιασμού, όμως τον καταδίκασε για γενετήσιες πράξεις, πρόκληση σωματικών βλαβών, πορνογραφία ανηλίκων, απειλή και προσφορά σε χρήση ναρκωτικών.

Η υπόθεση αποκαλύφτηκε τον περσινό Σεπτέμβριο, όταν η ανήλικη συνοδευόμενη από τον πατέρα της πήγε στην αστυνομία καταγγέλλοντας ότι ο 23χρονος τότε την κακοποιούσε σεξουαλικά, μέχρι που τη χτυπούσε, ενώ η ίδια φοβόταν να προχωρήσει σε καταγγελία επειδή την απειλούσε ότι θα έδινε φωτογραφίες και βίντεο στους γονείς της. Μάλιστα όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο πατέρας της ανήλικης, θεωρούσε ότι ο κατηγορούμενος ήταν 17 χρόνων, επειδή έτσι τους είπε πει και αισθανόταν σχετική ασφάλεια για την παρέα που έκαναν, χωρίς να υποπτευτεί τίποτε.

Στην απολογία του ο 24χρονος δήλωσε μετανοιωμένος και ισχυρίστηκε ότι είχαν σχέσεις με την ανήλικη και πως όλες οι πράξεις έγιναν με τη συναίνεσή της. Στο δικαστήριο πάντως περιγράφηκαν ανατριχιαστικές στιγμές για την 14χρονη, μέχρι που τη χτύπησε σε σημείο να σπάσουν τα δόντια της.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης για τις γενετήσιες πράξεις και φυλάκισης για τις υπόλοιπες πράξεις και με οριακή πλειοψηφία του χορηγήθηκε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι αφέθηκε ελεύθερος. Μέχρι τώρα ήταν προσωρινά κρατούμενος.