, Σάββατο
02 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Η Roxy εντόπισε 247 δενδρύλλια κάνναβης σε υπόγειο σπιτιού – Δύο συλλήψεις

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 24 και 28 ετών, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Εντοπίστηκαν οι δράστες σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που χρησιμοποιούσαν, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “ROXY” της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσαν σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο υπόγειο της οικίας, 247 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 120 εκατοστών, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργειά τους (λαμπτήρες, συσκευές εξαερισμού, θερμοκρασίας κ.α.).

Επίσης, στους παραπάνω χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 24 και 28 ετών, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης, προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης στη δυτική Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Πιο αναλυτικά, εντοπίστηκαν οι δράστες σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που χρησιμοποιούσαν, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “ROXY” της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσαν σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο υπόγειο της οικίας247 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 120 εκατοστών, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργειά τους (λαμπτήρες, συσκευές εξαερισμού, θερμοκρασίας κ.α.).

Επίσης, στους παραπάνω χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ADVERTISING

• 13 συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 7 κιλών και 79 γραμμαρίων,
• 3 συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού βάρους 2 κιλών και 59 γραμμαρίων,
• 5 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 480 γραμμαρίων,
• 21 σφραγισμένες συσκευασίες που περιείχαν σπόρους κάνναβης και 4 γλάστρες με σπόρους κάνναβης και
• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ, καθώς και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.